reede, 26. juuni 2009

Jackson läks minevikku

Mul on sulle halvad uudised. Seesama mees, kes minu sündimise ajal Hollywoodi põrandasse taoti, läks 50-aastasena minema. Kohta, kus tal musti prille ei ole ja kullast mundrit niisamuti.

Popkuningas Michael Jackson on surnud. Inimene, kes näitas kuidas moonwalkida.

Aga mul on sulle ka head uudised. Kristus on jätkuvalt kuningas ja täiesti elus! Ta on mind aidanud ka sel nädalal läbi meeleparanduse läbipõlemise ääre pealt tagasi.

Millise kuningriigi poole oled sina teel?

teisipäev, 23. juuni 2009

Võidu jaani päev

Täna siis ongi kauaoodatud jaanipäev. Mina olen seadnud ootuseid kõrgeks juba alates novembrikuust. Planeerinud jaaniõhtut jaani talus.

Ikka olen oodanud, et palju inimesi tuleb, kõigil on tore ja paljude elud saavad puudutatud. Lootnud, et kui Soomes suri juhanipäeval 12 inimest, siis et meie maal oleks vähemalt nõnda palju inimesi, kes hoopis leiaksid oma elu.

Väga lahe, et näiteks Hageri noored korraldavad jaanipeo ja Jõgeval ei toimu mitte lihtsalt paraad, vaid ka suur jaaniõhtu Jõgeva koguduse noorte poolt.

Aga täna olin pool ööd haprana üleval ja hommikul oli jälle õnnetu olla. Mul on komme Jumalat mängida ja panna kogu lootus iseenda peale. Mina ei muuda kellegi elu. Olen jaan nagu teisedki. Tahaksin rõõmu tunda tänasest ja jagada seda teistega.

Ei taha ainult teiste inimeste hingede pärast valu tunda. Võidukat jaanipäeva sulle!

reede, 19. juuni 2009

Lõputu stress

Mul on viimasel ajal ikka päris raske olnud. Püüan oma kätega kogu "maailma" koos hoida, ja saan aru, et see ei ole võimalik. Tahaksin, et kõik läheks minu suunas ja minu viisil...

Ärkan varem. Otsin rohkem kui tavaliselt Jumalat.

Mõtlen, mis saab aasta pärast, kas Koma-tööliseid toetatakse? Või mis saab tunni pärast? Kes koristab soki põrandalt. Minu maailm on tegelikult väga laiali. Ma olen muretsejatüüpi.

Tahan lisada endale kasvõi ühe küünra päevale juurde, aga tegelikult tean, et see ei toimi nii. Tahaksin, võtta endale kaela sama härjaikke kaela nagu Kristus, et leida hingamist ja kergendust koormaist, aga olen täis uskmatust.

Usklikud on ka uskmatud.

Paljud täna rõõmutsevad. Neil lõpeb kool. Mina tahan koos teiega rõõmutseda. Tulla ja pidutseda. Aga ma muretsen, et igale poole mind ei jätku... Miks ma küll võtan nii palju vastutust? Oh hing, miks sa oled nii rahutu?

esmaspäev, 15. juuni 2009

MariLiis ja Teele

Elus on tähendusrikkaid hetki. On selliseid, mis avavad uue maailma või mõttesuuna. On vabanemishetki ja vallutusretki. On kohtumisi inimestega, kes esindavad hirmuäratavat, põnevat või tolmukorra alla unustatut.

Täna oli tähtis.

Mina, Greta ja Wilma olime täna Mari-Liisi ja Teele külalised. Nad on minu klassiõed, rohkem kui 6 aastat vanast maailmast. A tore oli tunda, et inimesed on ikka samad. Ja samas on tekkinud selle ajaga oskus näha asju, mida varem ei teadnud... või ei tahtnud.

MariLiis teeb hästi süüa, oskab asju hoida ja lastega mängida. Ja Teelest on saamas uroloog, kellele ikka veel tehtud narkoteste.

Millised on inimesed, keda sina ei ole ammuilma näinud?

Või milline on maailm, mis on su selja taha jäänud ja justkui ajas lasteraamatuks muutunud?

kolmapäev, 10. juuni 2009

Sõbrad, palvetage

Olen viimasel ajal läinud läbi pikemast läbiraputamisest ja nüüd siis viimaks ka meeleparandusest. Ennast haletseda ei taha (kuigi on kiusatus), aga teie palveid vajan ikka!

Homme algab jutlustajate ja eestpalvetajate treening. Olen kogenud ka Saatana rünnakuid.

kolmapäev, 3. juuni 2009

Tule laupäeval datema

Tule sel laupäeval Tartu ülikooli kohvikusse, et saaksime rääkida datemisest. Oma elu ja piibliprintsiipide põhjal räägime sellest, kuidas leida ja armastada teist inimest.

Kohti on umbes 30-le inimesele. 2tunnist seminari vean eest mina, aga minu kaaslaseks on ka Greta. Näeme kell 16:30!

Prussakas toleranz

Salapäraselt vaikselt on meie keskele ilmunud prussakas nimega toleranz. Me ei märkagi, aga kuldne kest, mille ta endale selga on pannud, varjab tegelikut inimkartuse keerdkäike. Nendele prussakatele tuleb lasta valgust.

See on siis kui väike laps nutab ja vanemad ei julge teda korrale kutsuda. Sest teised on ymberringi ja toleranzi prussakas ytleb, et ligimesearmastus on see, kui sa k6igile meeldid.

See on siis kui uskmatu inimene on naabriks, aga usklik ei tihka temaga k6igest rääkida v6i veel hullem, yldse suhelda. Sest ega inimestele ei meeldi, kui sa neist erinev oled ja prusskaski ytleb, et "armastust ei tohi peale suruda."

See on siis kui sulle meeldib Keskerakond, aga sa nende kaitseks seltskonnas välja ei julge astuda. Sest kes teab, milliseks sarvikuks sind siis peetakse. Prussakaski ytleb, et kergem on yleyldiselt poliitikute yle nalja heita, kui ise saada naeruvääristatud.

See on siis kui Märt kirjutab blogi ja m6tleb rohkem sellele, kuidas inimesed seda lugedes tunnevad, kui sellele, kuhu need tunded neid inimesi juhivad. Sest prussakaski on klaviatuuril ja sosistab 6ige valju häälega: k6ik on hästi nii kaua kuni sa kellelegi liiga ei tee.

Tegelikult kardab prussakas toleranz iseenda pärast. Tema kyll inimestest ei hooli. Ja kui nii näha, siis kui hale ta tegelikult on!

esmaspäev, 1. juuni 2009