kolmapäev, 30. september 2009

kolmapäev, 23. september 2009

Teel Ameerikasse

Lähen varsti Ameerikasse. Selleks, et rääkida inimestele ka seal Jumalast. Tegelikult lähme terve pundiga, ja kaasa tulevad ka Innari ja Kuldari perekonnad.

Aga mis oleksid mõned asjad, mida sina räägiksid teistele eestist ja eestlastest? Mida ütleksid sina, ja milliseid sümboolseid pilte näitaksid sina, kui tahaksid, et teised just eestlaseid toetaksid?

And yea... I need to practise some English now, you know.

kolmapäev, 16. september 2009

teisipäev, 15. september 2009

Fookust fookust

Mõtlen täna toetusekogumisest. See on meie maal veel võõras kontseptsioon... vaimulik ja raha kogumas. Paljude jaoks on see kerjamine.

Tahaksin väga keskenduda muudele asjadele. Uute projektide väljamõtlemisele, Jumalast rääkimisele, suhete loomisest. Aga tunnen, et Jumala tahe minu ja meie Koma meeskonna jaoks on toetajate leidmine.

Praegu oleme meeskonnaga Tšehhis, keset Josiah Venture liikumise juhte. Siin toimub nii palju. Palju on õppida, paljule on keskenduda. Võiks ju mäkke ronida, inimestega maha istuda, e-mailida või skypida. Võiks dokumente koostada... raske on keskenduda.

Vaja on fookust.

Kahe nädala pärast oleme Ameerikas ja seal 3 nädalat. Oh, oskaks vaid ette valmistuda. Oskaks vaid fokusseerida.

Praegu on mul toetust kogutud u 45%, enne ma vaimulikku põhitööd (9/10ndikku) edasi ei tee. Ega tee ka meeskond. Ilmselt peab ütlema paljudele asjadele "ei" ja "ei".

Palveta meile tarkust, jumalakartust.

kolmapäev, 9. september 2009

Mis sind motiveerib?

On ju nii, et see on tore, kui inimene on kõrgelt motiveeritud tegema häid tegusid? Aga tegelikult on see ju ka kole, kui need motivatsiooniallikad on räpased ja väga egoistlikud?

Evangelism (kristluse rõõmusõnumi põhjendamine nii, et inimene seisab otsuse ees) võib väga vabalt olla tegelikult võimumäng. Et kumb kumma ära veenab? Kas võidan mina ta oma usuga, või tema minu?

Tegelikult on see ju räpane mäng sellisel juhul. Ja evangeelium on evangelismist sellisel juhul kaduma läinud. Nii sürrilt kui see ka ei kõla.

Sama moodi tõi üks vend täna välja, et äratõestamise-vajadusest võib samuti rääkida igasugu piiblikirjakohti. Aga eks seegi ole räpane. Kui ma tahan inimestele tõestada, et ma olen hea ja jumalakartlik, siis ma olen ju aheldatud nende reaktsioonide külge...

...ja tegelikult olen ma teinud Jumala väiksemaks kui inimesed.

Mind peaks ikka motiveerima see, et olen patune, aga armu läbi päästetud. See lihtne sõnum ristist.

Mis sind motiveerib pingutama?

esmaspäev, 7. september 2009

Miks sa kakaod pakud?

Sel nädalal siis algas karunädal, nüüd peale rebasenädalat. Kohtume paljude uute tudengitega selles 40% noores linnas Tartus. Tegelikult, kui julgust on, see on ikka jõle lahe... kohtuda igasugu maailmavaadetega.

"Aga miks sa kakaod pakud? Miks te pannkooke annate tasuta? Kas te tahate minult ka midagi?"

Enam õnneks ei ole nii nagu ma puterdasin 3 aastat tagasi ühte Tartu raadiosse sama küsimuse peale... "eehm. seepärast, et me armastame neid... ehm... inimesi."

Loomulikult armastame tudengeid! Ja ikka on tore ameeriklasi kaasata ja raha laiaks lüüa. Minu arust on jube tore kui saab tasuta kuuma jooki ja süüa. Ja loomulikult on tore ka rääkida Jumalast. 

Hea on teada, mida arvab üks tulevane geenitehnoloog, filosoof või geograaf. Kõik ju usuvad midagi või kedagi ja tegelikult on see kõigile isiklik ja oluline. Ja kui mina tunnen elavat Kristust isiklikult, siis miks ma peaksin vait olema ja pannkooke üksi kodus sööma?

Tore oli ka üle pika aja Otti näha.

reede, 4. september 2009

3 küsimust enne

Ikka tahame teada, mida teha järgmiseks. Kas kooliaasta algul või siis puhkuse lõppedes. Kuhu Jumal juhib, on ilmselt paljude usklike küsimus näiteks hommikuti. Minu jaoks eriti nüüd kui Komaga uuele teekonnale läheme.

Võtsin 2 esimest tööpäeva, et Lõuna-Eesti talus, Rasinal, sellest Jumalaga rääkida. Kuidagi väga tore oli... eriti see, et ma kaevust ei saand mitte ainult vett välja tõmmatud, vaid ka lõkketule ääres meelt parandatud.

Sest tihti on nii, ununeb hoopis olulisemad. Need 3 olulist küsimust:

1. Kes on Jumal?
2. Mida Ta on teinud?
3. Kes ma olen Jeesuses Kristuses?

Kui ma jätan vastamata või mul on suht savi, kes ta on... siis ju juhtub nii, et minu neljas küsimus "mida mina peaksin tegema?" jääb üldse ilma motivatsioonita, või on täis väsimust ja kibestumust.

Minu lihtsad vastused oleksid sellised:

1. Jumal on Kõikvõimas.
2. Ta on teinud kõik
3. Mina olen Jeesuses Kristuses täiesti uus loodu

Ja minu neljas küsimus... Selle vastus tuleb juba iseenesest... Mu elu on vastus!