teisipäev, 30. märts 2010

Ostame maja

Oleme jõudnud perega sinnamaale, et laiendame oma telgivaiu ja plaanime kolida Annelinnast välja. Tahame osta 1,1 miljonit maksva maja, mis asub Tartust 4km väljaspool ja kuhu me saaksime heal juhul suve lõpul sisse kolitud.

Seejuures tänud kõigile, kes on meile nõu andnud ja Jumalalt juhtimist-tarkust palunud!

See tähendaks ka seda, et oleme laenajad 28-ks aastaks ja et see esimene aasta saab olema töine asjatamine ja täis ehitus-avastusi.

Hoidke meid ikka lähedastena ja teiepoolne abi on alati teretulnud! Kui Jumal lubab, siis saab tulevikus ka külla tulla ja saunas istuda.

laupäev, 20. märts 2010

Tulen tagasi

Jalad on punased ja paistes. Olen astunud mööda tänavaid, kus olnud tuhanded USA mereväelased ja miljonid filipiinid.

Möödumas on nädalane seiklus. Kõrvus veel hüüdmas suured ja väiksed tänavakauplejad: "Hi Joe! Hi Sir."

Leidsin rahvuse, kes on eestlasest ikka väga erinev. Nad on väikesed pruunid aasialased. Emad imetavad lapsi tänavail, poisid riietuvad kaubanduskeskustes naisteks. Nad naeravad kõva häälega ja elavad kodudes kümnete kaupa.

Nad söövad mereloomi ja muna, kus tibuloode veel sees.

Enamus neist nimetavad end kristlasteks, käies katoliku kirikus. Paljud usuvad Jumalasse, aga kummardavad Kristuse asemel hoopis Maarjat.

Nendega rääkides veel viimaseid vestluseid, olen rõõmus, et suudan edastada julgelt ja selgelt Kristuse evangeeliumi neile, aga tean, et minu kodu on Eestis. Seal kus väike saunarahvas keset metsi, külmal maal, on minu kodu.

Jumal on mind kutsunud Eestisse. Ja sinna ma lendangi. Jalad on punased ja paistes.

neljapäev, 18. märts 2010

Kaks venda

Vasakul on minu äi Roger Svanfors. Paremal minu teine isakuju, Aabraham (heebrea keeles: rahvaste isa).

Kui ma Gretaga käima hakkasin, siis leidsin Rogeri Soomest. Kui ma Jumala kutsele järgnesin, siis leidsin Aabrahami Filipiinidelt.


Nad on tegelikult väga sarnased. Mõlemad juhivad inimliikumisi. Roger teeb seda Soomes, Aabraham Indias.

Karl Marxil ja Jeesus Kristusel on jüngreid siiani. Palveta, et saaksin nad omavahel kokku viia ja tuttavaks teha.

esmaspäev, 15. märts 2010

Filipiinide ebajumal Manny

Juba esimesel päeval siin Filipiinidel jäi mu silma üks poster, millelt puuris mulle sisse kaks väga hirmuäratavat nägu. Need olid poksijad filipiin Manny Pacquiao ja ghanalane Joshua Clottey.

Manny Pacquiao, tuli välja, et on selle riigi suurim kangelane.

Teda nimetatakse maailma parimaks kaklejaks, kes on võitnud 7 korda järjest eri kaalukategooriates esitiitli.

See mees mõjutas mu tänast misjonit tema pealinnas Manilas.

Mul oli võimalus palvetada koos 5-lapse isa Furtiniga, kes töötab taksojuhina. Samuti noore abielumehe Carreraga, kes töötab politseinikuna. Kumbki mees tahtis, et me palvetaksime jõu pärast. Nad tunnevad, et on liiga nõrgad ja peavad rohkem pingutama...

Poksija Manny, keda ka PacManiks kutsutakse, ning kes nii muusika, näitlemise kui ka poliitikaga on hakanud tegelema... on ise üles-töötamise musterkujuks.

Kui ta väike poiss oli, siis oli nii suur nälg, et isa sõi koera ära ja lahkus perekonnast. Manny jäi koju ja hakkas konisid müüma, et kausitäis riis välja teenida.

Nüüd on saanud sellestsamast mehest 21.sajandi suurkuju, keda riisisööjad võtavad endile eeskujuks. Samal ajal seab see suurkuju neile standardid, mis hakkavad mehi rõhuma ja minapilti lõhkuma. Veider, et sellistel asjadel on vaimulikus maailmas nii selge mõju!

Intervjuu Manny PacMan Pacquiaoga:

Videotervitused Filipiinidelt

pühapäev, 14. märts 2010

Filipiinidel Jumala liikumine

Kuigi alles värises maa kuskil läheduses 6 palli, on täitsa tore olla Filipiinidel. Kuigi kunagi ma mõtlesin noore kristlaspoisina, et see oleks riik, kuhu mul ei oleks vaja minna.

Telekast tundus, et see on riik, mis on täiesti kristlik. 90% on kristlased, ja Suurel Reedel inimesed veristavad end ristidega, et meenutada Kristuse kannatusi. (Kuid kas see teeb inimesest kristlast?)

Oleme siin kõigist maailma osadest, juhtides noori olema osa Jumala liikumisest. Kas teadsid, et pool maailma rahvastikust on alla 25 a vana. Ja neist 90% elavad Aasias, Aafrikas ja Latiino Ameerikas?

Mul on Eesti noorte juhina muidugi olla siin suur asi.

Homme on vaba päev. Tore oleks ahvipärdikuid ja vulkaane näha. Igatsen, et Jumal oleks siin lähedal ja ta õpetaks meile ühiselt palju. Olen tänulik, et saan siin olla. Ole sina ka.

laupäev, 13. märts 2010

Uus kodu lähemal

Tänud palvetamast kõigile! Läksime eile kindla teadmisega kinnisvarabüroosse, et meil on oma kindel summa, millest me kõrgemale ei saa minna. Kui aga kontori jõudsime, pandi 50 000 kõrgem latt paika ja loota jäi vaid Jumalale.

Jäime ikkagi oma liistude juurde ja selgitasime. Ja maakleris toimus mingi muutus.

Pakkumine võetigi vastu. Nüüd siis hakkasime laenusid taotlema... ja tundub, et asjad liiguvad edasi! Nädala pärast olen tagasi Filipiinidelt, siis on pankadest selgunud ka vastused.

(Lähen 7 päevaks Filipiinidele, et õppida Global Youth Initiativi foorumil, kuidas Jeesus paljundas juhte. Mul on rõõm seista kõrvuti koos teiste Josiah Venture vendadega ja veel 45 inimesega, et uurida Jumala liikumisi üle maailma. Seal on palju tarkust ja 35 kraadi sooja).

neljapäev, 11. märts 2010

Palveta kodu pärast

Tere. Oleme Gretaga juba jupp aega otsinud uut kohta, kuhu elama minna. Meie 2-toaline korter on jäänud väikseks. Neljakesi ühes toas magada on tore, aga kitsas.

Näeme, et Jumal kutsub meid oma telgivaiu laiendama ja põldusid avaramaks tegema. Kuna hinnad on praegu madalad, siis saaksime isegi linnast väljas ühe varsti-valmis maja osta.

Aga kas võtta laenu? Kas see laen peaks olema 25-30 aastaks? Kas Jumal tahab, et me juba sel kevadel remondiks ja koliks?

Palun palveta selle pärast. Homme hommikul kell 9 saab otsustatud.

esmaspäev, 1. märts 2010

Puhkus GoSpas

Läksime peale nädalavahetusel toimunud noorte juhtide konverentsi "Põlevat Pirni" perega Saaremaale. Selleks, et puhata. Minul on väiksed unejäägid veel, aga Greta on juba Wilmaga saanud käia ujumas.

Praegu on GoSpas super-hea pakkumine, 2 ööpäeva 1500.-

Tänu Jumalale, et saame siin olla. Ja et möödunud kolm päeva Viimsis läksid hästi. Ühtekokku 120 noort võttis Kristuse suurt misjonikäsku tõsiselt ja läksid oma kodukohtadesse edasi jumalariiki kuulutama ja mitmekordselt paljunema.

Palveta ka, et õpiksin selle aja jooksul siin Saaremaal jumalakartlikult (loe: õigesti ja targasti) puhkama.