pühapäev, 28. detsember 2008

Vanaema Alfa lokid

Käes on minu pere hingamispäev. Sõrmede taga hingab Greta vanaema Alfa. Et kogu konteksti mõista, vaata ka Wilma soengutegemist.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tere Märt, vabandust et minu järgmine küsimus ei lähe küll kokku sinu postitusega, võid hiljem kustutada. olen vaadanud goingup.ee/noortekas videosid, ja need kõik on illustreeritud ilmaliku alatooniga. Minu küsimus sellest lähtudes olekski, et miks on mindud sellist teed?

olen ise kristlane.

m2rtsaar ütles ...

Tervitust. Sinu vaadatud videod kuuluvad varasema noorteühenduse GU töö ja nüüdse Risttee koguduse noortetöö (LIFTi) lehe alla. Vastan sulle seega Risttee koguduse vanemana, ja mitte GU rahvusliku töö esindajana.

Oleme kasutanud ilmalikku alatooni seepärast, et olla selles kultuuris, kus elame korralikud misjonärid, arusaadavad. eestlasele kõneleda pigem eestlase kui kirikuinimese keeles.

nagu paulus kreeklasele kreeklase moodi, juudile juudi moodi.

Ma olen nõus sellega, et oleme katsetanud kohati ka üle-piiri nalju ja olnud ehk liiga provotseerivad või traditsioonilise suhtes kriitilised. noore kogudusena püüame vigadest siiski õppida ja mõista üha rohkem seda pärandit, mis meile on antud ja mitte unustada ära, mispärast me Kristuse ihuna üldse eksisteerime.

siin, maailma ühes sekulaarseimas riigis.

olen patune, armu läbi päästetud.

Anonüümne ütles ...

aitäh vastuse eest.

kuigi Paulus minu arust mõtles öeldu all, et loobub paljudest oma tõekspidamistest, tavadest ka nõrkade pärast, kes on need, kellel ei ole täit teadmist pühakirjast.

Enne küsimuse küsimist mõtlesin ma just selliste tagajärgede tekkimise pärast:

Juhul kui ma nüüd õigesti aru sain, siis see video "lets talk about sex" oli tehtud MTV logo kasutades ja reklaamimaailmas öeldakse selle kohta alateadlik mõjutamine ehk siis seotakse midagi varem meeldivat ja lahedat millegi uuega, et see tekitaks inimese alateadvuses positiivse sideme, kui ta teinekord mõtleb ühele, siis tuleb meelde teine ja vastupidi, võin ka muidugi eksida mõne spetsiifilise detailiga, aga mõte jääb samaks. Ehk teisisõnu jätab see video mulje nagu MTV-d on OK vaadata, aga samas jääb Jumal küllaltki tahaplaanile minu arvates.