teisipäev, 11. mai 2010

Mis värk on Püha Vaimuga?

Olen vist vaid korra siin blogis kirjutanud Pühast Vaimust. Usklikuna puutun aga tihti kokku inimestega, kellel on Temast hägused, segased või koguni negatiivsed arusaamised.

Nüüd valmistun kaheks pühapäevaks oma kodukoguduses Ristteel õpetama. Teemal Püha Vaim.

Mul on sulle kaks küsimust:
1. Mis on esimene asi, mis sul seostub Püha Vaimuga?
2. Mida sa tahaksid teada Püha Vaimu või tema tegemiste kohta?

5 kommentaari:

Kristel ütles ...

Esimene asi, mis minul meelde tuleb on see, et Püha Vaimuga saab täituda ja siis see avaldub teinekord väga kummalisel moel: kas nuttes, naerdes, tantsides, keeltes rääkides jne.
Ja ka veel see, et Püha Vaim meie sees on kui kristlase südametunnistus.

Küsimus: kui Püha Vaim elab meie sees, siis miks me peame järjest uuesti ja uuesti Püha Vaimuga täituma? Ja millised on need õiged tagajärjed ja viljad Püha Vaimuga täitumisel?

Max ütles ...

Miks tihti on nii, et osad inimesed välistavad mõne mooduse PV väljendamiseks(nt. naer või tants)? Mõnikord aga jällegi väidetakse, et ilma teatud vaimuandideta ei ole sa üldse mitte keegi(keeled, prohveteering jne)?
Endalgi oleks väga kosutav sel teemal õppida ja areneda.

m2rtsaar ütles ...

supertähelepanekud ja küsimused!

huvitav ka see, et mõnes koguduses on nii ILMSED Püha Vaimu ilmingud.

mõnes teises koguduses nagu üldse ei räägita isegi Pühast Vaimust, aga kuidagi Jumala armust kogudus on terve, rõõmus ja kasvav!

kas on veel mõtteid?

Anonüümne ütles ...

Kas on vale uskuda, et PV on pidevalt sinuga, isegi kui sa seda pole erilisel kombel kunagi tundnud?

Enda elule mõeldes ei saa ma öelda, et mõtleksin PV-le palju. Ma usun Jumalasse, kuid kunagi pole ma mõistnud täielikult PV olemasolu - kas mitte Jumal ise ei olegi PV? Miks siis seda nimetatakse PV-ks?

Kristel ütles ...

Ma arvan, et see, miks kogudusi mööda asi erinev on, tuleneb suuresti sellest, mis "usku" on pastor ise. Kuidas tema on Püha Vaimu liikumisest, täitumisest, mõjust aru saanud ja mis viisil ta seda kogudusele jagab.
Kui ta soodustab ja julgustab Püha Vaimuga täituma ja keeltes rääkima ja tantsima/naerma, siis ka kogudus teeb seda - vähemalt pika aja peale.