neljapäev, 6. jaanuar 2011

Laen on Saatanast?

Kuna võtsime Gretaga majaehitamiseks laenu ja seda veel masu ajal, siis olen hakanud rohkem kohtama sõprade seast seisukohta... et laen on suht kurjast.


Eks tule oma annus kriitikat ka sellest, et me vaimulikku tööd teeme ja kuidas siis misjonär ikka nii tohib teha? Kas ema Teresa teeks niimoodi?

Ma ei tea, mida ema Teresa teeks.

Aga ma tean, et laenudega kokkupuutumine veel kedagi patuseks tee. Pigem on oluline meil kõigil meelde tuletada, et mitte miski ei kuulu meile. Kõik on armust. Veel enam... usklikel on eesõigus öelda, et nad on maailma kõige vaesemad, sest kõik kuulub Isale...

...ja samas kõige rikkamad, sest kõik kuulub jälle, Isale.

Ja eks isadki vaata, kuidas laps oma hoiupõrsaga ringi käib. Mina usun, et oleme õigesti toiminud. Aga eks elu näita paremini.

5 kommentaari:

Elina ütles ...

nagu sa juba ütlesid, põhiline neg. asi on see, et laenuvõtja (ja ühtlasi terve tema pere) muutub orjaks ja sellega seoses pole tal tegelikult ju IKKA oma isiklikku (kinnis)vara.
tarbimislaenud on küll saatanast, ma saan aru, et reklaamis rõhutakse väiksele tüdrukule, kes ju "nii kangesti tahab klaveritundides käima hakata", aga tegelikkus on enamasti midagi muud.
tegelikult ei poolda ma ka õppelaenu ja samuti selle kustutamist, aga see on jälle pikem teema.
nii et jah, meie viisaastakuplaan on oma laenuorjust nii palju vähendad, kui vähegi võimalik.ja tänu Jumalale-50% ei tundugi enam nii ulmelisena:D samas peale seda maiade doki vaatamist,ei tea kas ongi vaja siin rapsida, äkki tuleb jeesus enne maa peale:D

Ennww ütles ...

Ma usun, et seda laenu kurjust ei saa nii üheselt võtta. Laenuvõtmise variante on ju erinvaid.

Kurjast on laen, mis on võetud oma "himude" rahuldamiseks - nt. tahan täna reisile sõita, aga raha pole - võtan selleks laenud. kehtib ka mõne mitte-nii-esmatarbe vahendi ostmise kohta. See on laen, mis võiks vabalt olemata olla.

Aga eluaseme ostmine? Oletame, et sa, Märt, hakkad oma palgast korjama majaostu raha. No ütleme et sul on laen 30ks (?) aastaks. Siis saad maja _praeguse_ hinna kokku selleks ajaks kui oled juba vanaisa. Aga samas tuleb ka ju kuskil elada, st. üüri maksta. Minu jaoks muutus laenuvõtmine aktuaalseks, kui makstav üüriraha oli juba suurem kui oleks olnud laenu kuumakse. Kuigi laenu makstes oled panga "ori", jääb vähemalt osa makstavast rahast ikka sinule. Üüri makstes läheb kõik võõrale.

Moraal minu jaoks on siin, et niikaua kui laenu võetakse vastustustundlikult, oma praegusi ja tulevasi võimalusi hinnates, ei ole seal miskit kurjast. Kõigil meil ei ole vanematelt pärandatud maju.

m2rtsaar ütles ...

tänan kaasarääkimast!

Mõnikord näen ka seda, et vabadusest tehakse omaette eesmärk.

"Tahan elada vabana ja seepärast uusi vastutusi ei võta. "

Tegelikult võib ka laenuvabadus olla omaette orjus.

Eks me ole veel noored nii inimeste kui rahvusena. Otsime oma teed, mis esivanemate poolt veel paljuski rajamata...

Taaniel ütles ...

Laenul palju positiivseid ja negatiivseid külgi. Kuidas see kellegile rohkem mõjub on juba individuaalne. Mõnele on see kiusatuseks, teisele aga abiks. Huvitav on näha ka kuidas kõige rikkamad inimesed laenavad, sest nende endi rahatootlus on suurem kui panga küsitud intressid, seega tasubki laenata......kuid...hull lugu kui see muutub ühiskondlikuks haiguseks, seda võiks nüüd mõni rootsis elav inimene paremini rääkida aga tean et rootsis peavad kõik kes laenavad võtma laenu nt 70 aastale ja enam, sest muidu lihtsalt laenu ei saa, hoolimata kõrgetest palkadest, sest hinnad lihtsalt nii kõrged, aga miks on hinnad kõrged? Sellepärast et ka kõik teised võtavad laenu. Polegi võimalik ilma laenuta elada.

Anonüümne ütles ...

Tere,

Kas vajate oma rahuloluks mugavat laenu? Pakume soodsat 3% intressimääraga laenu kohalikele ja rahvusvahelistele laenuvõtjatele. Oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised ning teeme koostööd. anname pikaajalist laenu maksimaalselt 2-50 aastaks.

Kas vajate võlgade tasumiseks, ettevõtte alustamiseks või mõnel muul põhjusel otsest, lihtsat ja soodsat laenu? Kui jah, võtke meiega laenutaotlusega ühendust.

See pakkumine on tõsistele inimestele.

Huvi korral võtke meiega ühendust aadressil: E-post:   easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +13323304179

Oleme sertifitseeritud,
usaldusväärne, usaldusväärne, tõhus, kiire ja dünaamiline.

Parimate soovidega,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +13323304179

3% Lihtne ja soodne laenupakkumine