pühapäev, 20. märts 2011

Lugesin "Siimon Selootest"

Tallinnas ühe raamatupoe keldrist leidsin peaaegu miinumini allahinnatud raamatu "Siimon Selootes". Autoriks on Eesti üks evangeliste, Aare Tamm.

Raamat räägib väikesest poisist nimega Siimon, kes kasvab üles mässavaks vabadusvõitlejaks. (meenutades natuke tänaseid Egiptuse ja Liibüa mehehakatisi). Kuna Siimona isa tapeti roomlaste poolt, siis jääb see mälestus poissi kummitama ja lõpuks ajendama kättemaksuhimus eluga edasi minna.

Aare on kirjutanud raamatusse palju asju, mis aitavad Iisraeli Uue Testamendi ajastut paremini mõista. Kohati on see isegi armas, kuidas autor läbi piiblikirjakohtade või ilmekate võrdluste kogu Jumala sõna lahti seletab. (huvitav, mis jääks silma tavalisele eestlasest raamatlugejale?)

Korra on ta sisse toonud ka Jeesuse Naatsaretist, kes samuti on u 12 aastane poiss. Kavala evangelistina jutustab aga Aare kogu loo niimoodi, et Siimona saatus küll jääb lahtiseks, ent tekib küsimus just Jeesuse suhtes: "Kes ta selline oli? Millist maailmapäästjat Jumal tegelikult pakub?"

Lisan ka väikese loo muusikalist Jesus Christ Superstar. Eks sealgi ole Siimon Selootes. Tõsi, tema tantsib ja laulab.

Kommentaare ei ole: