esmaspäev, 2. mai 2011

Osama tapetud

Eile õhtul teatas teisel pool maakera Barack Obama, et maailma tuntuim kurjategija Osama Bin Laden on peale 20 aastat tegutsemist leitud ja tapetud. Inimlik õiglus on saanud hetkeks võidule.

Kristlasena nõustun ja rõhutan Obama öeldud sõnu: see ei olnud rünnak islami vastu. See oli rünnak maailmas valitseva terrori ja kurjuse vastu. Samuti teame, et lõplikult ei otsusta, kas tegu oli õiglase elu ja surmaga mitte inimesed, vaid Jumal.

Usun, et meil tuleb tunda tänasel päeval nii tänu kui ka ettevaatlikust. Tänu selle eest, et terror on nõrgenenud ja ettevaatlikust selles suhtes, et meie oleme vaid inimesed edasi ja keegi meist ei tea, mida tulevik toob.

Maailma ühes keskmes, New Yorkis, meenutatakse ja tähistatakse sel nädalal nii evangelist David Wilkersoni kui terrorist Bin Ladeni surma. Kui sellised asjad löövad laineid üle maailma, siis kuidas see sinu elu mõjutab?

7 kommentaari:

Kaur ütles ...

Kas sa teed mingit nalja? Viitad sellele, et Osama-Obama on mingis vaates sarnased? Tegid lihtsalt pealkirjas näpuka? Või veel midagi muud?

m2rtsaar ütles ...

tegin vea.
nimed on väga sarnased.

Anonüümne ütles ...

"See oli rünnak maailmas valitseva terrori ja kurjuse vastu."

Nii-nii, tähendab maailmas valitseb ikkagi kurjus ja terror? Ja kes meil need esikurjamid ja terroristid siis on, suurriikide juhid? Suurkorporatsioonid?

Anonüümne ütles ...

Mh. Maailmas oli on ja jääb püsima ebaõiglus, kurjus ja terror. Kui usumees asub maailma päästma, on kõik prses.

Tõeline usumees olgu valmis taluma kurja ja valmistugu surmaks.

m2rtsaar ütles ...

Anonüümsetele on see hea teema mõtlemiseks: kust tuleb kurjus? Kas tõesti inimestest või kuskilt anonüümsest kohast, mida me veel nimetada ei oska?

Anonüümne ütles ...

Nii mõnelegi on Osama-Obama segadust ja probleeme tekitanud :P

Anonüümne ütles ...

siit link eelmisele kommentaarile lisaks http://www.postimees.ee/?id=429129