laupäev, 31. mai 2008

Florida õnnetusjuhtum

Kes kauem elus on olnud, on vast ikka kuulnud ärkamistest, usulistest revivalitest. Mina olen viimasel ajal paljusid kuulnud elavalt jutustamas Florida liikumisest, seal kus Todd Bentley.

Aga mul on kuidagi selline tunne, et see on nagu autoavarii, kus mitu verist ohvrit. Seal palju kära. Inimeste kokkujooksu. Uudistajaid igasuguseid. "Kas kuulsite! Käis pauk! Lähme vaatama!"

Rahvas hüüab kõrvaltänavatelt. Justkui nad oleksid põhikoolis, suurel vahetunnil karjumas: kaklus! kaklus! kaklus!

Selles pole muidugi midagi halba, kui koha peal ka palju inimesi saab imekombel terveks. Ning terve hunnik inimesi tuleb ka autentsele usulisele pöördumisele, mis muudab kogu nende ülejäänud elukäiku...

...aga mul on raske jalutada samas kvartalis koos teistega. Ja näha ka vanemaid inimesi ühtäkki löömas õhetama ja siis neid ebaloomuliku kiirusega matsu minema vaatama. Sest seal on miskit argipäevast erinevat, kogemus mida mööda ei taheta lasta.

Samas, Jumal on ju ka palvekambris.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

odd Bentley on suure tõenäosusega seotud okultsete asjadega, Paari aasta eest ütlesid mitmed prohvetid, et Jumal laseb tulla suure eksitaja. Käib kehast väljas, on lasknud teha mitmeid tatoosid, mis on okultsed või suisa satanistlikud. Rääkis, et inglid lõikasid ta lahti ja panid temasse valge karbi sisse tükikese Jeesust. See ingel Emma pidavat olema põrgu kuninganna, kellega ta suhtleb. Mitmed poltergeisti juhtumid seoses teaga ja palju muud õõvastavat. Rahvas aga usub seda mis neile meeldib. See on meeletu.