reede, 7. märts 2008

Märt: siin tapeti 8 inimest!

Istun Jeruusalemma hotellis voodis. Ja vaatan telekast, et 8 inimest tapeti äsja just siinsamas linnas kõmm-kõmm-kõmm maha. Samas, kui täna mööda tänavaid jalutasin ja juudimütsikest endale ostsin, ei arvanud küll, et keegi hakkab siin õhtul kõmmutama.

Kuigi paljudel noortel poistel on siin sõjaväeriided. Ja tüdrukud politseimundrid.

Sina Greta oled aga Wilmaga tshillimas seal väikeses Eesti korteris. Kindlasti on sul seal hästi hubane ja mõnus. Oled söönud midagi magusat, ja aknast välja vaadanud ning näinud sadu Annelinna prussakaid õhtut öösse veeretamas.

Uudiste koha pealt veel seda, et meil tuleb pere-eelarvesse lisada lisaks juudimütsikestele (10 seeklit) veel sandaalid (80 seeklit) ja sokid (30 seeklit). Sest homme läheme kõrbesse ja ööbime siis telkides. Ei oleks ju normaalne seal botastega juustu panna?

Aga tead, kuhu ma saan järgnevatel päevadel veel minna? Õlimäele, kus Jeesus hinge tõmbas. Bedesda järve äärde, kus halvatu terveks tehti. Müüri äärde, kus siiamaani kuningas Saalomoni ja Heroodese kivid. Sinnasamma, kus Saatan ütles “Jeesus, kukuta end õige alla.”

Petlemmast, Ketsemani aiast, Taaveti-Koljati võitlusväljakust ja surnumerest ma mitte ei räägigi. Hehhehee!

Mõtle, milline kullavaramu see minu jaoks on! Täna, kui hotelli katusel olin ja linnatulesid oma pihu peal hoidsin, siis tajusin esmakordselt, et tegelikult see piiblimaailm on ikka hellalt reaalne.

Kui sellest vaid lugeda, siis ta läheb päev-päevalt muinasjutulisemaks. Tegelikult aga on see linn nagu teisedki. Siin lihtsalt käiakse juudimütsikestega, rabipatside ja relvadega. Aga siin süüakse banaani, kerjatakse raha ja saadetakse kirju koju, nagu teisteski kohtades.

Armastan sind, Greta! Leidsin kohviku, kus saab tasuta Skypeda, aga me oleme homme kõrbes. Saadan sulle sealt SMSe.

Märt Jeruusalemmast

1 kommentaar:

Bot123 ütles ...

Mega äge ! :) Mul on hea meel, et sa läksid ja oled seal. :) Jumalat!