laupäev, 3. november 2007

Internetikirik anonüümsetele

Kuigi tihti on kirik see, kes moereeglite sabas sörgib ning naljalt trende ei järgi. Siis siiski, mõned erandid on kirikutegi seas -- eesmärgiga jõuda nende inimesteni, kes kiriku ei kõmbi. Küll aga istuvad netis, andes sellega usule paar klikki ja paar protsentsi võimalust.

Nimelt on internetis olemas selline kogudus nagu Lifechurch.tv. Minusuguse külastaja jaoks tähendab see seda, et see eksisteerib vaid siis kui ma play nuppu vajutan.

Näiteks käib seal hetkel jutlusteseeria üleloomulikest asjadest ("supernatural"). Sellest ka see pilt siin ülal.

Kuid veel-kuid veel, vend Peep rääkis loo, et sel tv-kirikul olla üks kodugrupp näiteks Saksamaal. Ning sakslased saavad kokku, panevad projektoriga teenistuse seinale jooksma. Ja pärast otseülekannet siis arutavad, murravad leiba, palvetavad. Siis panevad tehnika kokku ja lähevad saksa õuedele ja elavad oma usu nähtavaks.

Huvitav on veel see, et kui paljud kirikud vaevlevad selle kallal, et oma üüratuid keskaegseid hooneid elus hoida. Seevastu seesama Lifechurch.tv võttis ette teekonna Second Life maailma (nii kirjutavad nad oma blogis). Ja seal läheb juba piir reaalse ja virtuaalse vahel raskeks. Sest second life maailmas on päris kinnisvara, ja päris liikuvad inimesed. Mis sest et teistsuguse nahaga, ja võimalik, et teistsuguse identiteediga.

Pääasi, et seda tehes, uskudes tehnoloogiasse, ei kaotaks nad usku Kristusesse. Et mitte internet pole uks ja karjane, vaid keegi palju röögatum kui mood.

Lifechurch on siin.
Nende uus mängumaailm SecondLife on siin.

Kommentaare ei ole: