esmaspäev, 8. jaanuar 2007

Blogijate soovitus: ole isiklik

Ebausaldusväärses keskkonnas jaga isiklikku – on üks soovitusi, mis blogijatele on antud. Tegelikult, isiklik-olemine (autentsus) on üleüldine soovitus, mis kommunikaatoritele, või üldse, suhtlejatele serveeritud.

Aga sellega on üks Aga. Ühe raamatu autor (“Making a Difference in Preaching”, Haddon W.Robinson) jagab mõtte, et seesama isiklik-olemise komme tabab eriti inimesi, kes on saanud haiget. Või siis on keset kriisi.

Robinson nimetab seda “lonkaja jutluseks”. Ja võrdleb seda metafooriga: niiskes ja pimedas tunnelis jalutamine. See on siis, kui inimene on haiget saanud ja selle asemel, et teistele tervendust tuua, hakkab hoopis iseennast läbi enesehaletsuse teiste ees ravima.

Ja kuigi kõigile läheb inetu pardipoja, tuhkatriinu ja vapra tinasõduri lugu väga korda (need lood lausa liigutavad meid!), võib tekkida sellel isiklikul-oleval enesehaletsejal väär pettekujutelm elust – et nii see elukene ongi. Et alati teeb miski meile haiget ja alati peame seda kõigile suure suuga kuulutama.

Mulle läks see mõte väga korda, sest just blogides on inimestel (sh minul) suur kiusatus rääkida enesest ja enda haigest jäsemest. Seda materjali leidub ju alati.

Aga nagu Robinson kirjutab: „Just because some themes aren´t feeding me at the moment doesn´t mean they no longer are good food for others.”

Olgu sul ilus nädal! Kohtumiseni!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Simply want to say your article is as astonishing. The clearness
in your post is simply great and i could assume you are an expert on this
subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date
with forthcoming post. Thanks a million and please carry
on the enjoyable work.
Feel free to visit my web page ... sbobetasia

Anonüümne ütles ...

It's not my first time to pay a visit this site, i am visiting this website dailly and obtain pleasant information from here everyday.

my page iowa hawkeye football jersey 9