laupäev, 21. november 2009

Abielu=mees+naine

Tuleval neljapäeval on meil kodanikupäev. Kavas on seista sel päeval abielu kestmajäämise eest ning mina olen oma veendumustega selle poolt. Lisan siia ka pressiteate, mis on välja läinud.

Kodanikupäeval, 26. novembril 2009. a. kell 18.00 kutsuvad Agape Eesti ja Eesti Evangeelsete Üliõpilaste Ühendus Tartu Raekoja platsile kõiki kodanikke, kes soovivad väljendada toetust pereväärtuste püsimisele Eestis. 

- Oleme mehe ja naise abielul rajaneva perekonna poolt.

- Oleme mitteabielulisele kooselule seadusliku staatuse andmise vastu. Nimetatud juhtmõtetele kogutakse koosoleku jooksul allkirju. 


Aasta isa tiitli pälvinud Heinz Valk leiab, et koos vabaduse tulekuga läks inimestel üht teist sassi. Väärtused nagu kodu, abielu, pere ning lastesaamise rõõm on pühitud ajaloo prügimäele kui vabale inimesele mitte vajalik. “Oleme alles vaid tänu kõige tavalisematele Eesti emadele ja isadele, kelle abil jääme kestma ka nüüd,” on Valk pereväärtuste olulisuses veendunud. 


“Kodanikupäeva kogunemisega soovime väljendada perekonna tähtsust meie rahvusele ja riigile,” räägib Tartu Ülikooli endine rektori kohusetäitja 

professor Tõnu Lehtsaar. “Meie eesmärk on ministeeriumile edastada perekondlikke püsiväärtusi toetavate inimeste arvamus ja ühine soov, et perekonda kui väärtust ei devalveeritaks. Ei partnerlusseadusele,” rõhutab Lehtsaar. 


Uuringukeskuse Saar Poll 2008. a. küsitluse põhjal toetab traditsioonilise abielu püsimist 85 protsenti. Meie seisukoht on, et Eesti kehtivas õiguses on mitmeid võimalusi kooselupartnerite varasuhete reguleerimiseks lepingutega, mistõttu puudub otsene vajadus luua Eestis mitteabielulise kooselu ulatuslik täiendav regulatsioon ja võimalus partnerlus registreerida. 


Justiitsministeerium ootab 1. detsembriks kodanike ja organisatsioonide ettepanekuid mitteabielulise kooselu õigusliku reguleerimise teemal. Agape Eesti ja Eesti Evangeelsete Üliõpilaste Ühendus koguvad novembri lõpuni allkirju justiitsministeeriumile üle andmiseks ja panevad riigiisadele südamele, et Eesti rahva püsima jäämine on täna nende kätes.


Lisainformatsioon: 


Herman Jürgens 

Agape Eesti juht 

E-post: herman@agape.ee

GSM: +372 5647 7797


Kristjan Luhamets 

Eest Evangeelsete Üliõpilaste Ühenduse juhatuse esimees

E-post: kristjan.luhamets@eelk.ee

GSM: +372 5399 6180

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui teile vabadus liiga teeb siis kolige oma pundiga Venemaale, Kuubasse või Hiinasse.

Anonüümne ütles ...

Kuule anonüümne:
See, mis ei ole mees+naine, ei ole mitte vabadus vaid väärastus.

Unknown ütles ...

Aamen!

Anonüümne ütles ...

vaja kontrollida:)