teisipäev, 3. mai 2011

Millal Jeesus tervendab?

Tihti tahame tervenemist ja seepärast otsustame uskuda Jeesust.

Aga õige on uskuda Jeesust kui Issandat, ja siis tunnistada sellega kaasnevat tervenemist.

Oh kui tihti me oleme ebausklikud!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mh. Haigused on tingitud armulaual musta südametunnistusega osalemisest. Seega pole vaja mingit "tervendamist" vaid pattude ülestunnistamist (kaasinimestele loomulikult).

Aus mees võib alati surra. Suremine on kasu.

m2rtsaar ütles ...

mh. tere anonüümne.

mis puudutab pattude tunnistamist enne tervendamist, siis olen sellega ise ka kokku puutunud. hea tähelepanek!

ometigi ei tähenda tervendamatus alati, et haigel pole piisavalt usku või nad on kuskist otsast ikkagi tunnistamata patuga... kõik terved inimesed ei ole patuta inimesed ja kõik patused ei ole haiged ka mitte.

kui tagasi vaatame, siis näeme, et kõik Jeesuse tervendatud inimesed kunagi surid ja surevad ka tänapäeval.

sellest lähtuvalt rõhutan, et iga inimene võib olla ebausklik sellega, kui paneme tervenemise esikohale ja siis doktor Jeesuse teisele. kui teeksime teisipidi, oleks tervenemisi aga jällegi rohkem! (jama, me ei saagi Jumalat kontrollida:))

Anonüümne ütles ...

Seda ma just püüdsingi öelda. Tähtis on Naatsaretlane, mitte mingi tervenemine. Milleks terveneda? Et saaks kauem siin ajalikus maailmas läbustada? Mida see näitab?

Ma ei salli sellist tervenemise-teemalist kelkimist! Samuti nagu igasugust muud "usulist eneseeksponeerimist". Vahel on lausa tunne, et kommertsusklikud tegelevad vaid iseenda promomisega: Mina usun, Mina ei usu, Mina tervenesin; Mina palvetasin jne jne.

Kaua võib?!