neljapäev, 30. november 2006

vend vs vend

Jaanuari alguses läheb Tartus ristimiseks. Emajõe Ärikeskuse saunas, tulevad uued Risttee koguduse liikmed. Kift. Eile kirjutasin sellest uudise, www.risttee.ee. Loe, kui aega leiad.

Aga mis mind seda kirjutades mõtlema pani, oli hoopis - vendade erinevus. Mina vs Peep. Ta näeb ikka asju hoopis teisiti. Kuigi oleme vennad.
Minu meelest on jaanuarikuises ristimistalituses eelkõige iroonilised sümbolid - pläskus sünnivad uued jüngrid; saun on prestiiži armastavale seltskonnale; 13- korrus. Aga Peep näeb asjas hoopis jumalikumaid sümboleid.
"Ristimisteenistuse toimumise kohaks on Plasku 13. korrus, mis on otsekui sümboolne püüd Jumalale lähemale," kirjutab ta tänases listikirjas ristteelistele.

Ma poleks sellise tõdemuseni jõudnud ka kõige suurema pingutuse korral. Sest me mõtleme erinevalt. Ka vennad. Ilmselt just see, kui harva me seda endile teadvustame - tagab ka meile aeg-ajalt arusaamatusi teistega. Ja jätab meid ilma paljudest maailmapildi rikastumisvõimalustest. Nii palju kui on inimesi, nii palju on mõtteviise. Kift.

1 kommentaar:

Peep, Anna&Emma ütles ...

heheee. Vend siin

mulle on osaks saanud õnn, et ma võin tunda siirast uhkust kõigi oma 6 õe ja venna üle. kift