kolmapäev, 28. mai 2008

Mõtte saatmine maksab 2,07 krooni

Oleme mõttega olendid. Muudkui mõtleme, ühed rohkem kui teised. Minagi mõtlen, kui ma seda kirjutan. Sina mõtled kaasa, kui seda loed.

Mõtted liikuvat väga kiiresti. ma võin mõelda end kuu peale ja isegi Jumala juurde. Ja sama kiirest võin mõelda 15ne aasta jagu tagasi või siis homme hommikusse edasi.

Võime mõtteid ka saata. Siis näiteks kui teine aevastab või ta nina sügeleb. Kui keegi vaatab sulle tähendusrikkalt silma või läbitungivalt kuklasse. Siis on mõte nagu otsepostitus.

Aga inimesed on mõelnud mõtetega seoses veel ühe leiutise. Mõtlesime välja, kuidas isegi mõtteid tasu eest saata. Täna raekojaplatsis vaatasin, et caffe truffe oli lahti - tuli meelde, et Greta tahab seal mingi hetk kooki süüa ja ta ikka saab rõõmsaks, kui keegi talle lambist mõtleb...

...mõtlesin siis mina, et kui saadaks talle sõnumi: läheks õige dateõhtul sinna kooki sööma?

Ta sai selle mõtte peale rõõmsaks. Aga see maksis mulle tervelt 2,07 krooni. Tema mõte minule tagasi maksis 1,33 krooni. Eelmine kuu saatsin ma mõtteid ringi tervelt 104 ja see läks maksma 215,36 krooni.

Aga on ka mõtteid, mis on täitsa tasuta. Mis ei maksa sentigi. See on näiteks selline mõte, mida sa praegu loed. Ja see mõtteke on minu postitus Sinule.

Aga muidu mõtted ikka maksavad. Mõtle sellele!

2 kommentaari:

Maria ütles ...

Tahaks midagi tarka öelda, aga peas on vaid see, et kallile iniesele oma mõtete saatmine ei saa kunagi olla liiga kallis. Tegelt ei saa see kunagi liiga palju maksta. Kallis on siis kui käed on ümber kaela.
Ja tegelt on see ülinummi, kui saadad hetke ajel mõne sõnumi armsale inimesele. Kui selliseid hetki meie elus enam pole, siis on kahe inimese suhtes juba midagi väga väga nihu.
Mina helistan siiani oma mehele korra, kaks või isegi kolm päevas. Ja tema teeb mulle umbes samapalju kõnesid. Kuigi tavaliselt ei saa ma neile kohe vastata. Töö iseloom on selline lihtsalt. Ta ju teab, et ma olen esmaspäeviti alati kindlatel kellaaegadel koosolekul, aga tal on alati mingi mõte mida minuga jagada. See on maailma armsaim asi.
Mõtle kui kurb oleks sinu maailm, kui sa ei saaks oma mõtteid kellegagi jagada.

Laps Eestis ütles ...

Minul on valdav enamik mõtteid ikka täiesti tasuta :-) Ringlevad lihtsalt minu peas... Valitud palad on blogis või jagan neid lähedastega, aga enamasti ikka tasuta. :-)