esmaspäev, 26. oktoober 2009

Kui patustada hingamispäeval

Kas inimene on hingamispäeva jaoks või hingamispäev inimese jaoks? Eks ikka selleks, et inimesel ei oleks mitte raskem, vaid kergem elu. Nii ütles mees, kes nimetas end hingamispäeva isandaks.

Aga kuidas me siis puhkame. Kas me pühapäeval nokitseme töö kallal ja õpime rämedalt esmaspäevaks? Või oleme me täiega pikali ja laseme teleka ees ainult leiba ja muud taolist luusse? Või on sul pohmakas kui ärkad poole päeva pealt?

Ma olen avastanud - ja avastasin seda viimasel kuul Ameerikas - et hingamispäeva peab ikka pidama. Ei, mitte süümekate, vaid esmalt iseenda pärast. 

Ma jätsin suures töötuhinas (inimestega olemises) nimelt 3 pühapäeva vahele. Ja kui tagasi Eestisse jõudsin, siis 5 päeva taastusin kogu reisist. Lõpuks jäin isegi haigeks ja higistasin voodilinad märjaks.

Jumal on loonud loodu nii, et ta on sinna sisse genereerinud vajaduse puhata. Vaata mulda ja selle mullastruktuuri kui sa seda liiga palju kurnad. Vaata, mida tahavad teha vaarikad 3ndal aastal.

Vaata ennast ka. Ehk näed seal vajadust Jumala loodud puhkuse järgi.

5 kommentaari:

Linnu ütles ...

Kahju, et eestlased Jeesusega samal päeval Hingamispäeva ei pea. Pühapäev see päev ei olnud.

m2rtsaar ütles ...

Väga vahet ei ole, mis päeval olla Jeesusega.

Linnu ütles ...

... Jeesus ütles, et Ta on Hingamispäeva Isand. Kui suur see vahe on, on inimese enda otsustada, kuid Jeesuse seisukoht oli sel teemal üsna kindel :)

Anonüümne ütles ...

Jehoovatunnistajatel, mormoonidel ja adventistidel on ka üsna selged õpetused selle koha pealt. Oluline on aga minu arvates see, et õpetused, mis tõesti on ristikesksed oleksid kindlad, aga mitte need, millest ei sõltu õndsus.

Riina ütles ...

Tõepoolest pühapäev see Piibli järgi ei ole. Näide..sul on sünnipäev 1 oktoober, ma ütlen mulle ei meeldi 1 oktoober su sünnipäeva pidada, ma pean selle asemel hoopis 1 juuni.
Ma arvan, et Jumal on tõepoolest hooliv Jumal, ja ta tegi Hingamispäeva selleks, et inimesed ennast töö ja argimuredega ära ei tapaks.
Ma teadlikult võtan hingamispäeva vabaks, et veeta aega koos Jumala ja tema rahvaga, perega. Veedan aega looduses, eemal rutiinist...see on nii kosutav..päriselt!!

Vaata hingamispäevast siit...www.riinastepanov.blogspot.com