esmaspäev, 11. detsember 2006

Turboka müüt

Ma ei tea kust, aga kuidagi on hakanud hargnema müüt minu toidumenüüst. Nagu ma ainult turbokaid (tuntud ka kui kiirnuudleid) sööksin ja vett jooksin. Aga tüng. See on müüt (sorri ema ja vanaema!).
Kuigi iseenesest peitub "selles" väga väljakutsuv kiusatus. On aegu, kus tahaksin ka ise seda müüti uskuda. See ju tekitaks humiliatot (teistest haletsuse tekitamine ja seeläbi lisapunktide teenimine) ja kinnistaks minu tudengi-staatust. Aga selle müüdi-kinnitamine on sama, mis manipuleerimine. Selle taktika nimi on: enesehaletsus.
Ühesõnaga - kuigi perekond Saare (st mina ja G) külmkapp on mõnikord tühi, ei tähenda see veel seda, et me nälgiksime või nälga näeksime. Vastupidi, Jumal on meid õnnistanud, tõdeme seda iga söögikord.
Nüüd lihtne visuaalne näide. Vaadake seda fotot. Tehtud täna, peale hommikusööki ja enne lõunasööki. Selline vahepealne snäkk. Kõht läks tühjaks. Fotol on kaks praetud muna (meresoola, sidrunipipra ja maheda sinepiga), praekapsas, granaatõuna morss, meekook ja loomulikult, üks päkapiku toodud sefiiripätsike.
PS. Proua G isegi ei teadnud, et ma sel kellajal süüa tegin. Sest nagu öeldud, müüdid valitsevad kõikjal. Nüüd aga, ma loodan, et Päevik on ühe tõetunnetuse-kraadi võrra kõrgemal.

2 kommentaari:

Maria ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Maria ütles ...

Perekond Saar juuniori juures saab alati väga hästi süüa. Viimase aja tipp on Greta jääkohv...mm...ja muidugi koogid, koogid, koogid :)