pühapäev, 15. aprill 2007

Peep Vain, õpi blogima!

Eesti veenvaim edukommunikaator avas blogi. Kuid ka kõige edutum blogija võib näha, et Vain on sellega seekord pange pannud. Luba, ma avan kaarte ja kirjutan avalikult Peebule...

Peep. Olen sind jälginud juba sellest ajast peale, mil sa Pealtnägijatele silma jäid. Kersna kommentaar: "Ta pole selline nagu luterikirikuõpetaja, keda kuulatakse vaid kõrvad lontis" jättis mulle sügava jälje. Sest tõepoolest, hää jutlustaja sa oled, lihtsalt sinu religiooniks minausk.

Ja tõtt-öelda, sult on palju õppida. Kuid ehk seekord, pea hetk ja kuula... olla Blogija on enamat.

Sa oled kirjutanud 10 postitust. 9 neist räägivad töötamisest. Ja üks väärtolemisest. Tahaksingi sind kiita - see on hea. Oled leidnud oma teema. Püsi selles! Tugev content tagab pühendunud lugejad.

Kuid nüüd neist puudujääkidest.

Su postituste sisu pole Sina Ise. Sa tõlgid raamatutest peatükke, mis sulle olulised, ent kus on Sina? Võin ju lugeda korra, mida kirjutab Denis Waitley, ent oot kord! - kus on Peep ja tema väiksed-suured mõtiskelud?

Mäletan, kord jagasid sa loo sellest, kuidas sa ei viitsinud lund rookida. Aga siis tegid autosugestsiooni ja hakkas kohe parem. Lumi sai vupsti roogitud. Ja see oli üks igavesti vahva lugu. Pane just neid oma blogisse. Praegu aga... liiga palju copy-peisti.

Postitused oled teinud märtsis. Kuid praegu aprill! Ja selle lõpp, see silmapiiril! Sellega sa astund ämbri, mida teinud miljonid... unustand, et blogi, see on igapäevane leib. See tähendab, blogitakse, kui vähegi võimalus, iga päev mis sul on. Või puudub su blogil missioon? Teed sa seda endale? Ja lihtsalt avaldad, nagu muuseas, kõigile?

Ma ei usu. Sa oled ju Vain!

Ent viimaks veel. Paar soovitust... Peep, sa blogi parem teisiti... Sul hetkel blogi ärimeelses keskkonnas, kus promotud on niigi sind. Võta ära, tule lihtrahva summa sekka. Astu samm ja vali blogspot, või wordpress. Saabu meie seltsi, lehvita kui tuled blogijate platsile: http://blog.tr.ee.

Ja sa üllatud, kui näed, millest meie - hääbuv rahvas eestlased, esmaspäeva hommikuti ja laupäeva öösiti tegelikult mõtleme...

Ole emotsionaalne! Räägi, mida mõtled, kastmeks emotsiood, ja tegelikult ka! Ole aus. Ja kannata. Koos meiega. Vähem täiusest ja rohkem sellest, kellena sa näed end peeglist. Naise silmist. Olles ikka seesama, Sina Ise.

Soovitan sul hakata korralikult blogima.

Sa saad sellega hakkama! Kui sain mina, saad sinagi. Usu mind. Ja enam veel, iseend! Võta kokku, sea siht, motiveeri, tööta, saavuta... ja siis lõpuks rõõmusta. Sa oled seda väärt!

ikka sinu,
Märt Saar

Peep Vainu blog

4 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Märt!
Ma arvan, et sa oled Peepu mõistnud oma mätta otsast.
Blogid olid algselt küll mõeldud inimeste elu, tegemiste ja mõtete avalikult esitamiseks nagu päeviku vormis.
Aga see tasuta võimalus on leidnud mitut muudki rakendust.
Mõni kirjutab tõesti oma isikliku elu pisidetailidestja oma mõtete salasoppidest.
Mõni on teinud aga muusikablogi, fotoblogi, ameti- või harrastusalase blogi (käsitöö, langevarjurid, orienteerujad,poliitika,vaimulikud jutlused ja vastukaja vaimulikest üritustest jm)
Sina valisid miksitud variandi, panid kõik oma mõtted ühte patta.
Minul on mitu varianti, nö temaatilised blogid.
Käesolev on mixitud variant.
Siis on mul ametialane nõuandeblog, siis vaimulike mõtete blog, siis meie pisipõnni esimeste enda tehtud fotode blog, siis fotod loodusest.

Peep valis neutraalse variandi: tsitaatide blog.
On's talle midagi ette heita tema valiku kohta?

m2rtsaar ütles ...

jah:)

j22n oma arvamuse juurde, m2tta otsa.
content on Vainul t6esti ilusti paigas, aga muu mitte...

PS. saatsin nende ettev6ttele selleteemalise kirja ka:) et nad tuleks ja loeks seda postitust. eks n2is, mis saab...

PSS. ma eriteemalisi blogisid yhelt samalt inimeselt v2ga lugeda ei viitsi... aga see on vist t6esti iga-yhel suhteline.

hea ja p6hjalik vastukaja sult, Ingrid! j22n ootama j2rgmiseid.

m2rtsaar ütles ...

Yks kiiremat sorti uudis veel:

...tuli v2lja, et Peep Vain on 10 minutit tagasi (16.04.07 10:37) teinud uue postituse! hoopis teisel teemal, teises toonis...

ehk muutsin mina tema elu:)

PS. ja palju 6nne minu 6ele Tuuli Lehtsaarele, kel on t2na synnip2ev!

McNeo ühiskonnablogi ütles ...

Vain vastab sulle nii: business is everything