neljapäev, 7. veebruar 2008

Keda ma austan, seda ma kuulan

Olen aeg-ajalt mõelnud, miks ma mõnda inimest justkui iseenesest tsiteerin. Samas kui ma mõnda teist, ehk võib-olla isegi targemat inimest, keda veelgi rohkem olen kuulnud rääkimas... ei tsiteeri. Miks lähevad mulle mõne inimese jutud korda, aga teise omad mitte?

Tegin lõpliku järelduse möödunud nädalavahetusel... sain aru, et keda ma austan, seda ma kuulan.

Nimelt olen hakanud oma vanemat venda rohkem austama. Ja seda mitte aegadel, kui me oleme koos ühel territooriumil, elamas samas ruumis ja mängimas sarnaste leludega. Olen märganud, et mu venna ethos (isiksuse mõju) kasvab aegadel kui oleme mujal. Kui näen teisi teda kuulamas, tema õpetust tõsisena võtmas.

Näiteks. Peebu kõne "Mõtle sammudes" hinnati eelmine laupäev erinevate noortetöötegijate poolt 10-pallisüsteemis 9,57 vääriliseks! Olgem ausad, see on päris kõva tulemus.

Või, mäletan pool aastat tagasi konverentsil, kus ta kõneles visioneerimisest ja sellepeale üks elupõline organisatsioonijuht kostis: see, mis ta ütles tuleks raiuda raamatusse... sellised hetked muudavad ka noorema venna suhtumist!

Peale 9,57 palli saamist kuulasin oma venda tunduvalt tähelepanelikumalt. Asi ei olnud selles, et ta oleks üleöö muutunud kuidagi brilliantsemaks naljameheks või teravamaks mõistuseks. Vastupidi, ta lihtsalt istus oma palavikuga kirikupukis, rääkimas vaiksel häälel, mis piibel ütleb. Ja mina. Mina kuulasin seda.

Sest keda ma austan, seda ma kuulan.

7 kommentaari:

Bot123 ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Bot123 ütles ...

Blogitekstist jäi mulle selline mulje:
Ühesõnaga sina hindad inimesi, keda teised hindavad.
Järgid neid, keda teised järgivad.
:D
Kas pole natuke nõme?

Mõtlesin, et su pealkiri peaks olema hoopis "Keda teised austavad, seda ma kuulan"

või

"Keda teised austavad, hakkan austama ning kuulama"

See oli hea julgustus Peebule. Usu mind! Hea töö, julgustama peab. Räägid siiralt, super ! ;) (Y)

m2rtsaar ütles ...

natuke nõme, natuke nõme... hea tüüp sa.

pigem on nii, et mitte teiste järgi ei ahvi, vaid tänu teistele õpid hindama rohkem. siin on terake vahe.

president Meri või peaminister Laari hakkas rahvas (sh mina) austama siis kui nägid, milline mõju on neil tegelikult, teistele riikidele.
samas olen vaadanud, et kõige parem viis oma isa austada, on õppida ta töökeskkonda tundma. mäletan siiamaani kui esimest korda läksin isale külmhoonesse külla.

a tore et sa kommenteerisid. hea tüüp.

Bot123 ütles ...

Rohkem austama, loomulikult hakkad rohkem austama, kui näed nende vilju. Aga sinu tekstist jäi mulle silma see, et sa hakkasid Peepu alles siis TÕELISELT austama, kui teised teda austasid.

Mäletan, kui sa minust kirjutasid ja rääkisid. Täpselt sama kala. Vaatasid seda, et olen inimesi mõjutanud. NIng siis hakkasid mind rohkem hindama.

Kas siin mitte pole sarnasus?

Mu point on see, et me peame varem hakkama inimestes nägema tõde. Mitte alles siis, kui teised temast räägivad. Või eksin?

Kirkust !:)

m2rtsaar ütles ...

Harri, sa oled mulle alati meeldinud. Isegi siis kui ma sulle kolki olen andnud.

m2rtsaar ütles ...

Ja veel: Sul on õigus.

Anonüümne ütles ...

[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]Necesitas ganar dinero y no sabes que hacer[/b]
Nosotros hemos encontrado la mejor pagina web en internet de como trabajo casa. Como nos ha sido de utilidad a nosotros, tambien les puede ser de interes para ustedes. No son solo metodos de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de formas para ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar-dinero-ya.com[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]