laupäev, 7. juuni 2008

Elistvere elukad

Kunagi tahtsin ma isetehtud odaga metssiga tappa. Nüüd tean, et see oleks olnud võimatu. "Vaata, tal pidi peaasine nii tugev olema, et ka kuul ei lähe läbi," seletas Henry kui Elistvere pargis olime.

See siga oli seal aia taga tõesti suur ja tappa me teda poleks suutnud.

1. Kes täisealist kulti ette ei kujuta, mõelgu oma silme ette poni.
2. Nüüd ta mõelge see poni hästi musklitesse!
3. Ja kui see lihaseline jässakas poni on peas valmis, siis nüüd mõtle, et tal on kuri välimus. Just nii see metssiga välja näebki!

Tegelikult tahtsin jutustada ka piisonist. No see on alles härg! Vaatan kaardil, nimetuseks "Euroopa piison". Laigub paistavad olevat kuskil saksamaal.

Neil on sarved, robustsed kasukad ja korralikult ülestrambitud põllulapp. Kui Euroopas jäänuks valitsema nemad, näeks ilmselt nii välja iga mets, põld ja aiaesine. On ikka kuninglik loom.

"Mulle räägiti, et nad olla elanud Eesti metsades ka," selgitas Eva, kes teist korda Elistvere radadel. "Aga eestlased pidasid neile jahti ja sõid nad ära."

Kuidagi väga uhke tunne oli olla justkui oma maa ürgelukate keskel. Oh, oleks ometi Wilma juba nii suur, et saan talle näpuga näidata, milline on rott ja milline hirv. Ja mis häält teeb metsik siga, ja kuhu kadus piison.

2 kommentaari:

annimanni ütles ...

ei tea selle oda kohta. Mina nagin paar paeva tagasi, kuidas rakulkaga madu surmati...ja moned kuud tagasi louna-aafrika poiss kelkis piltidega, kuidas ta jahivibuga kaelkirjaku ja muid loomi maha laskis. Tuleb vist osata sihtida.

Kampaania ütles ...

Käib spämmikampaania:

m26 otsib:
http://www.hot.ee/otsin26