reede, 1. august 2008

Natuke seksuaalsusest

Tegelikult teema Seks on ikka mul südamel. Ja see on okei, sest midagi oleks minus vist korrast ära, kui see südamel ei oleks.

Tahan öelda täna, et ma ei tea peaaegu ühtegi inimest Eestis, kes oleks rääkinud avalikult, kuidas tuleb seksida. Ja ma mõtlen sellist puhast seksuaalset suhet - sellist, kus on palju lähedust (mõlemapoolset) ja vähe haavu ja arme vanadest - kasvõi porniapartneritest.
Sest seks on rohkem kui seks.

Olen veendunud, kasvõi oma elu vaadates, et sellega ümberkäimine on teinud rohkem haavu kui ükski sõda. Oma hävingusse on see viinud rohkem kui ühe impeeriumi...
...ja mis veel olulisem - tihti me ei pane seda isegi tähele, aga - isegi kui raha ja võim on igavesed juurikad, mis rikkunud paljusid, on seksuaalsusele igal inimesel ikka palju suurem ligipääs. Keha, mida puudutada, on kõigil olemas. Aga kahju, et tõelisest seksist nii vähe teatakse ja teada antakse...

...ma lähen nüüd magan oma naisega.

3 kommentaari:

ritsik ütles ...

No aga pole ju ühte universaalset retsepti! See on sama, kui küsida- mis riideid panna selga. Oleneb, kus sa elad, milline on ilm ja kas sulle meeldivad püksid või seelikud.
Inimeste seksuaalsed soovid ja vajadused on nii erinevad, et ausalt öelda ei kujuta ma ette, kuidas näiteks süütult abielludes mingit kompromissi leida. Hea tahe on jah muidugi kõige aluseks aga kui ühele osapoolele meeldib kolm korda nädalas ja teisele piisab paarist korrast aastas, siis on väga raske.
Aga muus osas- kui kaaslasele midagi meeldib, ju ta seda siis välja ka näitab:)

m2rtsaar ütles ...

Ma olen väga tänulik täna ühele pastorile, kes juhtus seda blogi lugema ja mulle 2 raamatut lugemiseks andis.

Üks olla päris põhjalik.

PS. Tulge kahe nädala pärast Eesti suurimasse noortelaagrisse, Kambjasse (www.jape.ee).
Siis saate kuulda, mida ma siis seksist selleks ajaks õppinud olen:)!

Anonüümne ütles ...

ole hea, loe siis maajat . Saad teada,mis seks on...Sa ajad puhta seksi ja armastuse täitsa segamini. Üheöö seksksuaalse suhtega ei kaasne armastust. seks võib olla rohkem kui seks ,kui sa partnerit armastad. ma ei tea , et eesti keeles oleks sellist sõna nagu porniapartnerid (neid nimetati kunagi hooradeks vist?) üldselt, mine oma naisega seksima, mitte magama:)