laupäev, 23. mai 2009

Mis mõtteid tekitab "Koma"

Tere. Asjad on nüüd nii, et noorteühendus GoingUP on vahetamas nime. Kui varem tegime Tartu noorteüritusi, siis nüüd on fookus läinud üle-Eestiliseks. Varustada noori juhte Eesti kirikutes, et Kristuse misjonikäsk saaks täidetud.

Sellest ka nimemuutus.

Mis sa arvad sõnast Koma? mis tundeid see sinus tekitab? Kui koma korraldaks laagri. Kui koma korraldaks treeningu. Kui helistaks Märt, Innar või Chris komast.

koma

Mis arvad?

17 kommentaari:

Liisureet ütles ...

Minule ei meeldi.
GUl oli nagu mõte. aga 'Koma' mõtet ma ei näe,
räägi selle mõttest..

Liisureet ütles ...

St. nime mõttest.
(Tähenärijad.)

Anonüümne ütles ...

Ütlen ausalt, mulle Koma väga meeldib. See on selline hea abstraktne nimi, millega saab väga positiivse emotsiooni seostada.

See on selline hea eelarvamustevaba nimi.

Kaur ütles ...

Enamikes keeltes tähendab koma (coma kreeka keeles) sügavat und. Teie idee on ju ikkagi inimesi äratada, mitte uinutada?

Teine seos, mis tekib, on seotud inimeste võimetusega otsustada, kuhu koma käib. Mina ei suudaks ka otsustada, mis asja te ajate.

Kolmas seos tekib ühe eesti teatripedagoogi ja lavastajaga.

Halb nimi. Miks koma?

marii ütles ...

aga meie noorteka nimeks sai .punkt nii et mõtleme päris sarnases suunas:D

Iiris ütles ...

Koma, koma, koma. :I

Raske otsustada. Ma arvan, et kõigega on võimalik ära harjuda. Muidugi alguses oleks imelik kui keegi helistaks mulle komast, aga aja möödudes oleks arvatavasti juba loogiline. Nii et kui koma siis koma.

Anonüümne ütles ...

Koma on trendikas ja põnev nimi. Ööklubi nimeks ta oleks lausa ideaalne, natuke müstiline. Nalja saaks kui keegi mulle helistaks koomast. :)

Samas koma on nagu kooma. Selgitad omakstele juba kümnendat korda, et kui tuleb välja koomast siis tõenäoliselt koos ajukahjustusega. Ei tahaks, et keegi lähedane sattuks koomasse.

Kui KOMA oleks näiteks Kristiline Organitsatsioon Maailma Auks vmt... Siis see võiks olla hea põhjendus selle nime kasutule võtmiseks. :D

-Matleena

ritsik ütles ...

Mkm. Nimi võiks siiski mingil määral vihjata, mis organisatsiooniga on tegemist. Minu jaoks on koma tilluke tüütu tegelane, millest kunagi ei saa aru, kuhu teda peaks panema ja kus ta peaks olema.

Anonüümne ütles ...

Koma tundub veits imelik. Kui ma ei tunneks neid inimesi ning kuuleks lihtsalt, et kusagil on mingi organisatsioon KOMA, siis tekiks küll imelik tunne. Going Up kõlas palju tähendusrikkamana, kuid see ei tähenda, et KOMA midagi halba oleks. Respekteerin kõrgelt neid inimesi, kes selle noorteühingu taga tegutsevad ja töötavad igapäevaselt - see tõstab ka nime väärtust!

Jon ütles ...

pole paha, aga ma eelistaks neid teisi variante, mis põleval pirnil esitleti. pusle oli vist üks ja mingi veelgi parem oli ka, aga ei mäleta enam...

Kirsika ütles ...

Koma ei ole hea. Sellel ei ole nagu mingit seost kristlike noorteühendustega ja see ei jää nii kõlama, kui GU jäi.

Dave's blog ütles ...

Tsau Märt, I may have missed it but I would like to hear the significance of Koma from your perspective. It is the pause we need to take to catch our breath so we can continue on with the story ... when I think of a coma I think of needed interruption.

Dave

Riina ütles ...

Koma,

Huvitav nimi aga kas just pilku püüdev. Minule seostub koma nt. halbade mälestustega eesti keele tundidest. See on nii kahe emotsiooniline nimi, et pigem midagi muud...
Nt. pusle või päike.

Anonüümne ütles ...

Mulle kõlab nagu kama! Mulle meeldisid Tuuli pakutud variandid.

Anonüümne ütles ...

Koma ei meeldi üldse, see on väga lahja ja mitte midagi ütlev. Komaga seostub mingi emakeele fännide klubi või siis sõna kooma, mis on negatiivne.

Anonüümne ütles ...

Nagu jätke nali... Koma?! Naeruväärne. Hakkate mingiks literaatide MTÜ-ks või? Teil võib seal taga olla ma ei tea mis stoori, kuid konkreetselt sellest sõnast ei paista see mitte mingisugust pidi välja. Ning NB! Mitte ükski normaalne inimene ei viitsiks kuulata teie seletusi stiilis "Me valisime Koma sellepärast, et..." Hoiduge sellest nimest, Jumala eest!

cappellini ütles ...

kooma