neljapäev, 28. mai 2009

Mis tundeid tekitab Koma logo?

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mingi juutidele kuuluv riideäri, mis müüb ülikondasid?

Anonüümne ütles ...

Kujundus muidu ilus, aga nimi ise mitte. SEostub tõesti emakeele ja negatiivsusega. Et, sest, aga, kuid, vaid, siis ees on KOMA!
Nimi peaks peegeldama valdkonda millega tegeletakse, aga koma seda küll ei tee!
MUUTKE NIMI ÄRA!!!!!!!!!!!!

Mariliis ütles ...

Ei tekita absoluutselt mitte mingeid tundeid. Hämmastav. Pigem negatiivne.

Annika ütles ...

Meenutab haakristi. Ei meeldi!

Teisest küljest aga, kui valite sellise nime ja logo, mis eriti kellelgi ei meeldi, siis võibolla see ongi sümboolne. Kristus ju ka ei meeldinud paljudele!

Jon ütles ...

kirjameeste klubi või aasia restoran, ninja tätoveering (näitab ta kuuluvust kuskile allmaailma organisatsiooni)

reet ütles ...

On tõesti haakristi moodi. Ei meeldi.

carm ütles ...

kas teadlikult on logoks valitud heebrea tähestiku esimene täht või on see totaalne sarnasus totaalselt juhuslik?

Maria Wagner ütles ...

kuidagi vääääga imelik...

Riina ütles ...

kahtlane...
palvetage, las Jumal annab teile nii nimekui logo;)

Ennww ütles ...

Ühinen oma mõttes carmiga. Esimene assotsiatsioon oli ka Heebrea keelega.
Ja sõna "Koma" ei ole ma suutnud veel desifreerida.

Kaur ütles ...

Alephi kasutamine Koma logona viitab ainult selle taga olevate inimeste kultuuritusele, mitte mingile noorteühendusele. Tõepoolest, aleph võib tunduda esmapilgul midagi üliPiiblilikku, kuid tähenduse loob kontekst ja kontekst on antud juhul vale. Millega on tegu? Ei logost ega nimest ei loe seda välja.

Seos Kümne Käsuga meenub ainult nuputamise peale ja kes pole Käskusid heebrea keeles lugenud, kuidas too peaks asjast aru saama?

Meenub hoopis juudi ütlemine, et kes ei tunne Alephit, on kirjaoskamatu.

Anonüümne ütles ...

GoingUp on tähenduslik ja lausa geniaalne nimi. Korda palun, milleks nimevahetusprotsessi vaja on?
-Matleena

Anonüümne ütles ...

Olen ka nõus, et GU (Going Up) võiks jääda. see on rahvale kinnistunud ja selgeks saanud. Isegi meie vanaema oskab seda hääldada! Ja ka tõlgitult on see ilus.
TUuli

Serinah ütles ...

ma pole ammu seda blogi lugenud, nüüd sattusin juhuslikult peale mingile diskussile, millele sain enam vähem pihta alles kommentaaride lõpus.
algul kui nägin logo ei tekitanud see absoluutselt mingeid emotsioone. tundsin küll alephi ära ja seostus trükikojaga, siis lugesin et 'koma'... reaktsioon oli 'möh?'. nüüd kus lugesin, et GU on nö ümbertegemisel siis esiteks ma olen nõus, et inglise keelne nimi on tegelikult nõrkus olnud algusest peale, aga tundub, et eesti mageda pubekultuuri kontekstis on see osutunud pigem tugevuseks. teiseks arvan, et see nimi on ikka piisavalt hästi kinnistunud, et seda ei tohiks praegusel hetkel muuta. ehk siis aastate pärast kui organisatsioon on kindlalt ükskeelne (mitte et ma teaks mitmekeelne see teil praegu on) ja enamik liikmeid juba mittepubed ja isegi mitte noored. kardan et praegusel hetkel nime muutus võib paljud pigem segadusse ajada ning mul isiklikult tekkis kahtlus kas organisatsioonisiseselt on tegemist mingite hõõrumiste ja siskonfliktidega, et vormi üle vaieldakse? aga ma muidugi ei tea, pole isiklikult isegi kordagi kohal käinud. tegelikult 'koma' ise on kuidagi selline... ambivalentne. huvitav asi pigem. ja seostab küll emakeelega, aga mul küll koolieast sellega niisugused kurjad emotsioonid ei kaasne, et kohe reaktsioon negatiivne oleks. pigem on koma midagi mis võib olla ükskõik mis... kui seda mingi hüüdlausega kuidagi põhjendada annaks võiks see päris põnev olla. aga kui muidugi mingite põnevate nimede peale läks, siis mulle meeldib 'kaev'. kunagi mingil seminariüritusel oli diskussioon, kus seda arutati. peep vist oli ka kohal. kaev on koht kust võib näha oma peegelpilti, kuhu häda ka härja ajab, seal võib olla eluvett, see võib olla kuivanud, sinna võib sisse kukkuda, kaevu kõrbest leidmine võib olla elupäästeb hetk, jne. jeesuski ajas mõne oma 'vägitüki' keavu ääres korda. ma küll kohe hetkel ei tea milline see logo siis võiks olla, aga mingi rong, mis võib välja näha kui kaev ja ka 1000 muud asja mis on infiniitsed, jne, tuleb silme ette. midaiganes te seal ka ei otsusta, edu jumalas!

Serinah ütles ...

muig, 'ring*, mitte rong.

Anonüümne ütles ...

Miks te üldse juba sellele nimele mingi logo külge haakisite kui nimi ise juba ei kõlba üldse? Palun muutke nimi ära ja siis hakkame logost rääkima.

Liina

Anonüümne ütles ...

Ma ei tunne heebrea keelt ja mulle seostus nagu millegi araaabiapärase ja koomaga .... vabandan ...

Daire Tiigivee ütles ...

Kahjuks ei saa ka mina midagi positiivset ei nime ega logo kohta öelda... Lihtsalt ei teki mingeid seoseid-mõtteid teie uue imagoga. Aga soovin siiski edu ja Jumala juhtimist teie töösse. Ehk hoolimata kommentaariumi tagasisidemest võtavad eesti noored teid hoopis teistmoodi vastu.