reede, 31. juuli 2009

Hääletaja sai Jumala lapseks

Kohtasin 67-aastast naisterahvast, kes hääletas. Lillekimp käes, lühikeste juustega, ta lehvitas. Võtsin ta peale ja hakkasin teda kuulama. Tal oli palju, mida öelda.

Ühe jutu juurest liikus ta teise juurde. Püüdsin midagi vahele öelda, aga paljud korrad ebaõnnestusid. Ta muudkui liikus edasi-ja-edasi. Mina aga tahaks teada, kus ta on usuliselt? Mida ta usub Jumala kohta?

Paar korda õnnestus viia jutt õigele rajale. Mis raadiot kuulad? Mis sa arvad sõnast "loodus"? Kas tead, mida tähendab vene keeles "malitsa"? Kas sa palvetad?

Peale tunnist sõitu jõudsime Pärnusse. Ja selleks hetkeks kui bussijaama kõrvalasuvasse parklasse jõudsime, siis naisterahvas nimega Justina parandas meelt ja uskus evangeeliumisse. Koos pöördusime me Jumala poole ja palusime patud andeks.

Alles mõned kilomeetrid enne Pärnut oli ta täiesti veendunud, et ta ei ole oma elus midagi valesti teinud. Samuti ei uskunud ta hauatagusesse ellu, ja kui isegi peaks seal midagi olema, siis tema läheb kindlasti taevasse. Aga Püha Vaim ikka toob selle patutundmise!

Sain nii rõõmsaks, et tegin kalli ja ütlesin talle nimeks hoopis Justinus. Ja kui autouksel viimase naeratuse tegi, ütles ta: "Aitäh sulle! Sa andsid mulle nii palju! Ma olen nüüd uus loodu. Ma olen Jumala laps!"

Palun palveta Justina pärast. Et ta ikka edasi kasvaks Jumala tundmises ja kui ta mulle või mina talle külla lähen, ta kõht vaimulikku toitu täis saaks.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lol, see on kõige koomilisem tekst, mida ma kunagi lugenud olen. Are you real? Nagu kas sa uut komöödiaseriaali ei taha teles teha? Ja see pilt ka... irw

m2rtsaar ütles ...

Tore oleks ka sinuga kohtuda!

Anonüümne ütles ...

Täitsa lõpp, kui vinge! Mind täiega kinnitas! Tänu Jumalale! :))