kolmapäev, 15. august 2007

Enesehaletseja sai pasunasse

Ma kirjutan selle sissekande v6imalikult lyhikesena, sest aeg tiksub.. tik.tik.tik. Ja mida edasi ma kirjutan, seda rohkem ma syvendan enesehaletsust.

Nimelt on nii, et olen tehases 2 päeva järgemööda pasunasse saanud. Eile Soome poistelt, täna ylemuselt.

Ma ei taha tegelikult ka taga rääkida -- seega jääb seegi jutt vahele, mis nad minu arust pahasti tegid. Saan tegelikult neist aru, igayks seisab enda eest. Vaatab, et enda vajadused saaks t2idetud. Ja see kui v66rtööline jääb paariks tunniks kas tööta, v6i siis saab saadetud maailma k6ige odavama ja jurama töö peale. Siis see on nagu mustanahaline Aafrikas. Kes temast (minust) ikka hoolib?

Tahaks 6udsalt vastu teha. Täpselt ei teagi mida, aga umbes sarnaselt pasunasse panna. Kasv6i kirjutaks kr8beda postituse, kus hellalt mahlaselt sarjaks neid... k6ik eestlased loeksid ja ihuksid oma musta leiva noad teravaks. Aga mis sest kasu?

Kui haiget olen saanud mina, siis milleks minna teiste kallale?
Tuleb ikka ennast terveks teha.

Enesehaletsus ja ärapanemine ei ole meditsiin mu hingele.
Seepärast nyyd siis l6petangi ja olen r66mus, et mul on inimesi, kellega oma tundeid ja pisikesi m6tteid jagada. Mulle sellest täitsa piisab. Ja aitäh Sulle, et sa selle sissekande l6puni lugesid.

12 kommentaari:

Liis ütles ...

Võta heaks.

kukupai ütles ...

Tore, et selle kirja panid. Ei tasu kõiki solvumisi endas hoida ja tagasitegemine pole muidugi ka lahendus nagu Sa täitsa õieti arvad. 'Tasu' saavad nad kord niikuinii, sest 'millise mõõduga teie teistele mõõdate, samaga mõõdetakse teile', on ju nii?

m2rtsaar ütles ...

Kergem oleks elada kui emotsioone üldse poleks. Teinekord on need kõige petlikumad asjad...

Ti:a ütles ...

seal on ka töökoha kirjutamata seadus ilmselt, et kohe tööle tulnud saavad oma sauna kätte. inetu tõesti.
aga vöitle oma koht kätte.

Ti:a ütles ...

nb! vaata ja loe kindlasti oma töölepind üle, kui alguses on jura, siis lõpus vöib seista see ruudus su ees.
abikäepikendus leidub mu emaili kaudu, kui vaja.

Liis ütles ...

Aga kui emotsione ei oleks ei saaks väljendada ju ka rõõmu ja kõiki teisi häid emotsioone.

m2rtsaar ütles ...

Ei saaks jah. Kuid siiski kergem oleks elada.

Emotsioonid on nagu ilmateade su auto aknaklaasil. Ja minu kojamehed on väsinud.

Liis ütles ...

Siis pead sa oma kojamehed ä'ra vahetama. :)

Maria ütles ...

Uude kohta tööle minnes on inimesed alati algul sõbralikud ja abivalmid. Mõne aja pärast tuleb välja see, et ega tegelikult seal uusi ei sallita. See on igal pool nii. Vähem või rohkem väljapaistev. (Kõik sõltub juhtlamba suhtumisest.) Kellele ikka anda kõige viletsamad tööd kui mitte uuele jne jne jne. Seda ei tohiks isiklikult võtta. See on igal pool nii. Ja ütlemisi tuleb ka ette.
Ära põe!!! Lõika sellest hoopis kasu. Sellised situatsioonid on tööl edasiviiv jõud. Mina näiteks ei lase endale ühte asja kaks korda öelda. Vähemalt üritan. Ma rabelen end või pooleks, aga keegi ei saa sama märkusega minu juurde tulla. (tegelt ok. vahest see ei õnnestu ka, aga ma ise tean, et olen endast kõik andnud).

Ära taha emotsioonitut maailma. See on kurb ja nõme maailm kus kõik on halli värvi. Sest emotsioonitus maailmas pole ka naeru ja õnne. Ja selleks, et rõõmu tunda peab vahepeal kurvastama.

m2rtsaar ütles ...

Otse kümnesse, mulle tundub, Maria!
Mul vahetus töökoht teise tehasesse (natuke segastel asjaoludel), aga sellest soovitati mitte blogida.

Ootan siis, et emotsioonid pealt läheksid ja leiaksin uue teema, mida jagada. Ja mille alusel ikka teid julgustada ;)

valgeseelik ütles ...

Jagatud mure on pool muret, hea, et negatiivsed asjad endast välja kirjutad, siis on endal kergem olla. Anna rumalatele andeks nende vead. Jõudu ja jaksu vastu pidada!

Erika ütles ...

Emotsioonitut maailma ära taha. Oled sa näinud filmi "Equilibrium"? Vaata kindlasti, see on just tunnete olemasolust.

Olen samuti töökohas vastu päid ja jalug saanud. Kusjuures mitte alguses, vaid hoopis viiendal aastal. Väga valus oli. Jumala teed on aga vahel mõistetamatud, nüüd saan aru, kuivõrd on see kõik mind õpetanud. Olgu Jumala õnnistus Sinu ja Su perega.