kolmapäev, 22. august 2007

Olen blogiväsinud

Sihuke kopp on ees! Või ei tohiks niimoodi alustada? Peletaks ehk heameelsed lugejad eemale... aga mis siis... kui ikkagi sihuke kopp on blogimisest ees. Kui iga mõte, mis peast läbi käib, tundub kuidagi kulunud. Ja iga elatud päev üksluiselt korduv. Ja justkui ei oleks enam midagi, millega maailma üllatada... olen blogiväsinud.

Luba, ma valan end välja. Ole mu psühholoog. Ja sinu ja minu huvides, räägime sest kangest kopavärgist. Sest ehk siis sõidab ka kopp minema?

Kopp on ees siis...
1. kui igas postituses on üleni tuttavad lausealgused, pannes tundma, nagu oleksin mahajoonud kirjanik.
2. kui blogimise teemad on originaalsete puravike asemel must-valged ümmargused kerad, pannes tundma, et olen arengupeetusega.
3. kui blogiaadressile tehakse rohkem kui 1000 klikki vähem kui eelmisel kuul, ja pannes tundma, nagu oleksin eelmise sajandi mälestusese.

Ons selle nähtuse nimi "tühjaks kirjutamine"? Võimalik. Selle poolt räägib ju näiteks see, et isegi mina ise (!) ei suuda viimasel ajal oma postitusi algusest-lõpuni lugeda. (nt "Suhteid luuakse kolme päevaga") Tundub nii igavavõitu! Pannes mind omakorda tundma, et vaesed lugejad? Olen nad ju kutsunud oma ellu ja selle lõbusvalusatesse õppetundidesse. Aga minu loodetud seikluse asemel oleme jäänud kuhugi mülkasse kinni.

Ja need üksikud hetked, mis te mulle viimasel nädalal teinud olete, linkides või kirjutades. Need on tõttöelda ainsad, mis mulle veel lootust annavad, et mu sees hingekoll välja surnud pole!

Ma niiväga tahaksin ju ärgata hommikul, või siis taibata lõunal, või siis avastada õhtul hilja, mingi pisikese elutõe -- mida ma saaksin teiega jagada...

...aga ma tunnen end üha vaesemana. Kuidas ma küll niimoodi jätkan? Olen blogiväsinud.

Ja sina Kopp, palun sõida minema!

19 kommentaari:

Ott ütles ...

Tead, mul on ka nii olnud.
Lihtsalt, ma hakkan kirjutama ja tunnen, kui mõttetud asja ma ikkagi kirjutan, lausa kohutavat igavust ruudus.

Tihti ma isegi ei lõpeta neid poste, vaid jätan nad salvestatud draftidena ja ei ütle midagi.

Samas, kui ma tunnen, et ma ei suuda blogida, siis ma ei blogi lihtsalt. Samas, on hetki, kus tunnen, et võin kirjutada 10 000 sõna või rohkemgi. Lihsalt, peab olema hetk, see õige hetk.

Ja Märt, kõike ei peagi kirjutama blogis. Iseendale võib jätta asju ka. Nn. oma hingeblogisse :)

nete ütles ...

Aga tee üks teadlik ja produktiivne paus! - näiteks 1 kuu. See pole ju ilmvõimatu - ... või on?

m2rtsaar ütles ...

kaks praktilist väljakutset, mida ma kardan vastu võtta:)

ott - mul on mingi tõrge hingeblogide vastu. need on kui kirjutuslauasahtlid, mil muud eesmärki pole kui enda tühjendamine.

nete - ma kardan lugejaid kaotada...

tänud teile kiirreageerimise eest:)

Ott ütles ...

Samas pausid on head.
Ise olin vahepeal poolteist nädalat laagris ära ja tead, kui hea oli pidada pausi ja tulla blogima "uue ja värskena".

Mia ütles ...

Aga kirjuta üle päeva. Või üle kahe päeva. Või tõesti ainult siis, kui tunned, et ei saa midagi enam ainult endale hoida. Mina teen nii. Ja mul on siiani ikka veel liiga palju asju vaja välja öelda, nii et kirjutan väikeste pausidega nii pikki postitusi, et keegi ei viitsi lõpuni lugeda.

Peeter ütles ...

kle, mees, mina loen su postitusi ja tavaliselt algusest lõpuni...
Nii, et tegelikult sa ei teagi, kes siin käivad :-p
Sisuga postitused, jätka!
"Armastus on vedur, seks on vagun" - väga hea kõne (video) oli. Lõpp läks kuidagi liiga tõsiseks ära aga algus oli küll super.

Edu sulle...

kukupai ütles ...

Ma nüüd ei oskagi Sind kohe aidata, aga võib-olla ma homseks juba mõtlen midagi välja.
Kui tunned, et kirjutamine ei suju, tuleb tõepoolest aeg maha võtta ja kirjutada siis, kui tunne on. Aga ehk on asi ka selles, et oled enda vastu nõudlikumaks muutunud? See pole sugugi paha. Mina siiamaani suudan küll Sinu lood lõpuni lugeda.

Unknown ütles ...

Märt, usu see kolme päeva postitus oli hea!!!
Ja ültse kõik mida sa oled kirjutanud, iga öö(kui ma töölt koju tulen) loen ma Sinu blogi lootuses sealt midagi leida, mida ma Õnneks ka leian!!!:)
Sa oled niii tubli Märt!!!
Ausalt!
:)

Maria ütles ...

Tahaks ka kangesti midagi tarka öelda, aga täna vist ei tule midagi välja.
Üldiselt ma mõistan sind ja olen seda ka ise tundnud. Näiteks kui peaaegu pool aastat ei suutnud ma midagi asjalikku oma sahtlisse kirja panna. Masendus oli peal ja põdesin. Siis korraga tekkis see soov uuesti sahtlisse kirjutada.

Mida rohkem südamest postitus tuleb seda parems eda lugeda on. Jõuga ja kohustusest kirjutatud lood kipuvad vinduma jääma ja ei meeldi sulle endale ka.

Tegelikult soovin sulle jõudu ja ära põe! Sinu suurimad fännid jäävad sulle niikuinii alles.
Puhka kui tunned, et see vajalik on. Ja ära neid countereid vaata.

Kats. ütles ...

Ega's iga päev ei peagi ju blogima. Proovi tõesti üle päeva või kord nädalas. Võta aega. Puhka veidi. Kirjuta postitus: "Olen nädala aja pärast teiega!" Arvan, et kõik mõistavad ja ei pettu. Patareisid ON ka vaja laadida ;)

Unknown ütles ...

Nõustun!
Märt....kõik ju teevad suviti pause...käivad laagrites ja reisimas ja puhkavad....Sina ple aga üldse puhkust saand...tööst...ja blogimisest...
Aga vahel on tõesti vaja puhata...ja lihtsalt istuda...Jumalaga ka!
Julgustuseks: mina loen ka IGA su postitust algusest lõpuni ja iga hommik ootan põnevusega- kas on midagi uut tulnud!
Eks inimene ise ongi enda vastu kõige kriitilisem...tglt ei märka keegi teine seda nõelapea suurust plekki su särgil või auku selle kaenlaaugus..;)

Anonüümne ütles ...

Märt, usu, Sul ON, mida öelda. Enam kui nii mõnelgi :)

Aga kui üks post päevas pigem koorem kui rõõm on, siis ma mõtlen ka, et võib-olla oleks vähe vabam graafik - post üle päeva või paari - parem variant. Kuigi klikkimas ja uurimas, kas midagi uut on tulnud, käin mina küll iga päev. Ja sageli mitte ühe korra...

m2rtsaar ütles ...

Ma ei suuda seda uskuda! nii palju vastukaja, hoolt ja mõistmist, nõu ja samastumist. Aitähh, psühholoogid:)

Ott - kaalun värskenduskuuri. Mäletan, et kui sa ära olid, käisin korduvalt piilumas.

Mia - just pikki postitusi ma kardan:)

Peeter - hindan su arvamust, tundud olevat huvitav kuju! (piltides ja tekstis)

Kukupai - sa nägid minus nõudlikkusetooni. ja hindavalt. tõsi, supi sees on seegi... paljud on öelnud, et nõudlikkust on liigselt. ehk nii ongi?

Kristi - oh jäta.

Maria - counter on muutunud tulemuste mõõtjaks. kui ma sellele asenduseks midagi ei leia, olen vist sellest jätkuvalt sõltuvuses... tore, et sa jälle samastusid!

Kats - ma kaalun seda varianti. aga enne söön šokolaadi ja joon apelsinimahla.

Siiri - põnevil hommikul oodata... meelitaja!

Krimi - kui nii, siis sinagi vajad puhkust:)


Ma ei suuda veel seisukohta võtta. Te lisasite õli ja vett tulle. Ma pean natuke kännule istuma.

Kohtumiseni,

Ott ütles ...

Tead, Märt, mis mulle meeldis.
Kui ma istusin üleeile Apollos ja vaatasin ja ilastasin paari raamatu ees, siis astus üks noor ema minu juurde koos oma paari aastasega lapsega.

Pilgutasin silmi.
Ja olin hämmingus.
Ta ütles, et ta teab mind.
Ta loeb minu ajaveebi kogu aeg.
Ja see, mida ma teen, mida ütlen oma ajaveebis, on tihti andud talle jõudu ja motivatsiooni.

Ma olin hämmingus.
Hiljem, tead, hiljem oli hea tunne sees.
Ma ei räägigi tühja.

m2rtsaar ütles ...

Ott, olen su üle uhke. Järelikult, jätka tulistamist:)

Taavi ütles ...

Märt, ma ei toeta ühtegi pausi ega puhkust. Ma loen kõik su postitused algusest lõpuni läbi ja alati uurin ka seda, et mida lugejad kommentaarides ütlevad. Sinu postitused on minu igapäevane leib :)

Nüüd üks soovitus. Kui sa ise ei jaksa enam kirjutada, siis kutsu külaliskirjutad. Seda võtet on sinusugused suured ja kuulsad blogijad tihti kasutanud. Just dropping ideas.

Olli ütles ...

Yo,

Tuletaksin sulle meelde, et SL Õhtulehte loeb 63800 inimest, ja Sirpi 4900.

Mõtle selle peale, kui jätkad oma blogi edukuse hindamist counteri põhjal. Arvan, et kindla lugejaskonna meelitad sa juba ainuüksi oma kirjutusoskuse ja sellega, et kirjutad tähtsatest asjadest, mitte niisama "mida ma täna sõin."

Soome kolime koos tibuga nädala pärast. Kunas sa tagasi T-sse?

valgeseelik ütles ...

Päevad pole vennad. Igal päeval ei tahagi kirjutada, aga nagu laekunud kommentaaridest näed, on huvi Sinu kirjutiste vastu suur... Ja tundub, et minagi tahan sagedamini siia tulla....

m2rtsaar ütles ...

Taavi - sind kui oma webikonsultanti võtan tõsiselt. Aga täna ma juba mõtlesin, et külaliskirjutajad mul ju on (pühapäeviti), ja viimastel nädalatel tundub, et nemad selle tuuma annavadki:)

Olli - tõsi, ja eks Sirpi loeta kamitmepeale ja raamatukoguski (siis number natuke suurem...) Kuid kumma mõjukus suurem?
Me läheme Gretaga tagasi septembri keskel. Aga kui enne seda saaks põhjamaapinnal kokku?

Valgeseelik - hoian nüüdsest su seelikul silma peal. Jee.