teisipäev, 14. august 2007

Piinlikuses ujuv kommunikaator

Mingi ime läbi kutsuti mind üle-Euroopalisel konverentsil olema üks kõnelejatest. Milline au, saan rääkida ühel oma lemmikteemal. "Kommunikatsioon tänasele generatsioonile". Inglise keeles kõlab see muidugi ilusamini.

Kui aga oli aeg kirjutada tutvustav sissejuhatus, siis suutsin teksti nii arusaamatult kokku kirjutada, et sain kirjakese vastu. Selles paluti täpsustada, mida ma siis täpselt mõtlesin. Kogu teksti ulatuses. Ja kas võiksin umbes 80% ümber kirjutada...

Uhhuhuu. Polegi nii ammu ja nii pikalt arvuti ees punastanud.

Ise olin muidugi uhke. Saan ma ju Tšehhi mägede vahel Euroopa tublimatele misjonäridele mõned elulised kuldõunad jagada. Mõned neist on olnud tegusad töölised juba aastakümneid, mina aga teen suuga paar võluliigutust ja näitan, milline on Tänane kommunikatsioon. Ja Tänane generatsioon.

Mitu päeva vorpisin seda tutvustust. Panin sisse isegi tsitaadi Andy Stanleylt, keda ma vist ainsana samal teemal olen kuulnud kõnelemas. Samuti lisasin ühe isikliku lookese lapsepõlvest ja ohtralt emotsionaalseid küsimusi. Püüdes sellega jätta muljet, et härra seminaripidaja Mina teab vastust...

...aga volla -- korraldajad, kes mulle teema olid andnud, ei saanud aru isegi minu esitatud teematõstatusest.

Selline oli üks vastus:
"I tried to understand your sentence with Andy Stanley and I don't understand it, I am sorry. His statement does not make sense to me. Can you explain more."

Selline oli teine vastus:
"Also, I don't understand "Not forgetting that world is full...""

Ja selline oli kirja lõpus olev lohutus:
"Can you share more, sorry. You are a great communicator, just need to bring it into a short understanding."

Huhhuhhuu. Vähemalt sain terve päeva (ja vist isegi öösel unes) naerda enda üle. Iga kandi pealt. Seejärel hakkasin ettevaatlikult, kõigepealt pastakaga paberile, siis arvutisse uusi sõnu ritta seadma. Ikka väga piinlik! Ise räägin sellisel teemal...

Loo moraal võiks olla selles, et hoolimata inimeste suurtest tiitlitest, suurtest sõnadest ja suurtest võimalustest, on ta ikkagi väikene inimene. Ja andku Jumal talle armu, kui ta selle ära unustab. Meil on alati põhjust enda üle naerda. Huhhuhhuu.

Minu vastus:
"Communicating to Today's Generation"

We compete with worlds best communicators. They shape our generations mindsets. They are engaging. Thrilling. Even though we are the ones who are holding in our hands the most life-changing message.

To make matters worse: "Every sunday service there is at least one person on the edge of moral, spirital or financial decision that leads him to bankruptcy." (A.Stanley) If this all is true, then so much is at stake! What will we do? Or, what can we do?"

2 kommentaari:

Taavi ütles ...

Loesje on öelnud:
IF EVERYBODY WANTS TO BE YOUNG / IT'S TIME TO TAKE YOUTH SERIOUS

m2rtsaar ütles ...

veri tru