laupäev, 23. juuni 2007

Roadtripp punase kuninganna juurde

Kuigi üha rohkem on eestlasi, kes ütlevad, et autot saab osta kahe klikiga interneti teel. Või siis üsna lähedalt, kiluvaraste alt, Leedust. Või odavate õunte maalt, Poolast... otsustasime Craigiga, et läheme sakslaste juurde. Täpsemalt, türklaste müügiplatsile...

Õemees Craig (5-aastane misjonär) ütles, et suurim põhjus, miks ta läks, on roadtripi võlu. See on see teelolemine, kus saadakse lähedasteks ja juhtub ka mitu kilogrammi pulli.
Minu enda motivatsioon ilmselt pärineb ürgtungidest... auto toomine Saksamaalt on nagu talupoja soov taltsutada endale hobune.

Mehekssaamine, nagu kirjas Risttee blogis.

Tallinnasse...
sõitsime bussiga. Kuna see oli ühekordne, siis netti ei saanud... ja blogida oli võimalik alles Tallinna lennujaamas. Siiski. Täiesti hämmastav, kui arenenud on Eesti! Teen mobiiliga pildi, saadan selle ma-ei-tea-mis-lainetega Cragi laptoppi. Mispeale läheb sealt postitus püsti ja vähem kui sekundiga on see juba lennujaama rauast netiarvutites. Ja nett on seal tasuta!

Lennukis...
me seekord lollusi ei teinud. Olen varasemalt praktiseerinud seda stjuuardessi-nuppu. Kui seda õigel ajal vajutada, vahetult peale maandumist... siis arvavad mõned inimesed (tavaliselt keskealised mehed), et see on see turvavöö piiks! Ta tõuseb püsti ja hakkab kohvreid välja võtma, siis tullakse temaga noomima ja ta istub piinlikustundes tagasi toolile.
Aga nagu öeldud, seekord jäi see trikike vahele...

Berliini jõudes plaksutati.

"They are definitely not estonians," ütles Craig kui me piki maandumisrada manööverdasime ja lennuki tagumik muudkui aplodeeris.

Jama...
on aga Saksamaal see, et inimesed on arvanud seal endast nii hästi, et inglise keelt ei osata. Isegi näiteks Berliini lennujaama burgerirestorani klienditeenindaja. Whats tšiken?
Irooniline, aga selle restorani sümboolika (rulluiskudel Cindy) esindas just läänekultuuri.

Lisaks sakslastele on sama vist teinud ka venelased ja prantslased... räägivad ainult oma keelt. Huvitav, kas ka hispaanlased?

Selles suhtes on eestlased väga suures eelisseisundis. Meie keeleoskus annab meile rohkem rahvusvahelisi kontakte kui ühelegi teisele suurriigi esindajale.

Berliinis...
lõime aja surnuks sellega, et sõime kotitäie komme ja vaatasime, mida on Andy Stanleyl öelda juhtimise ja võimumängude kohta. ("Playing God" 1/2/3). Minu jaoks oli see kõne pisut liiga sirgejooneline, aga kõigile meestele vanuses 30-40 on see väga meeldinud...

Selline oli meie esimene/kolmandik reisist.

järgmine postitus räägib sellest, kuidas türklased meid vastu võtsid, millised on alasti Märt ja alasti Craig. Ning loomulikult esimesed pildid meie kaunist sihtmärgist... punanahkne kuninganna VolksWagen Golf III.
kohtumiseni!

Kommentaare ei ole: