teisipäev, 23. oktoober 2007

Lõhnab paljulapselise friigi järele

Täna pidi meie tütar sündima... Aga ei... ta on ikka veel kõhus. Olen tegelikult selle üle hoopis rõõmus(!), sest mitte ainult ei väärtusta ma oma tööaega kontoris rohkem, vaid olen jõudnud paari jõulise järelduseni.

Nimelt, ma igatsen saada paljulapseliseks friigiks.

1. Ma olen nii rõõmus, et ma olen veel nii noor. 23-aastane! See tähendab, et mul on mitu korda rohkem energiat, et lastega tegeleda... olen rõõmus, et ma pole vana peer, kes oigab-ja-ahhetab kui järjekorras teisele lapsele hakkab mõtlema.
1.1. Vastupidi, saan sellele mõttele mõeldes hoopis energiat juurde...

2. Ma olen hakanud mõõtma oma eesmärke vastavalt sellele, kui hästi ma suudan end valmis panna uute laste tulekuks. Olen lõpp rahul, et ma pole survivor-mode´s, vaid et minu jaoks on laste ootamine väljakutse...
2.1. Vastupidiselt arusaamisele, et lapsed toovad inimestele viljatust, näen, et lapsed ongi viljakus.



3. Ma olen õppinud olema tänulik
, sest vaadates tagasi täpselt möödunud üheksale kuule, abiellumisele ja sellele, kui traditsioonilises-mõttes-ebaturvaliselt oleme oma elu planeerinud ja Jumalale lootnud... siis jääb üle vaid vaadata tagasi ja näha, kuidas iga päev on olnud kingitus. Keegi nagu hoolitseks meie eest, ka majanduslikult.
3.1. Vastupidist enam ei olegi. Nii nagu me alustasime, nii ka lõpetame. Usaldame Jumalat ka siis kui tütar jätab sündimata või on haige.

On õnnistus olla nii noor, täis energiat.
On õnnistus saada palju lapsi.
Meie tütar on rohkem kui oodatud!

PS. Kas teadsid, et naised on kõige fertiilsemad vanuses 17.

6 kommentaari:

joodikupoeg ütles ...

Mina olen see vana peer, kelle hingel, kätel ja südames on pisikene poiss ja see on mulle võimas väljakutse, hoolimata ammu väljateenitud Isamedalist;)
Edu, Märt:)

valgeseelik ütles ...

On tore lugeda, Märt, et Sa tahad saada paljulapseliseks isaks! Igas peres peaks olema vähemalt neli last, kui mitte rohkem. Rohkem võib alati! :) Oled esitanud endale võimsa väljakutse.

Joodikupoeg, Sinu väljakutse on vist võimsaim, mis elu Sulle esitanud on?

Ehk ei anna teie väljakutseid võrrelda, aga pole vajagi, igaühele antakse just nii palju kui ta kanda jõuab... Ja natuke rohkemgi, andmaks teada, et oled suuteline rohkemaks kui iial arvata oleks osanud...

Maria ütles ...

Jään põnevausega ootama millal uus maailmakodanik otsustab ennast näidata. Ma kardan, et tal on väike rambipalavik sees. Teda on peale vanemate ootamas ikka väga suur hulk rahvast...



blogtr ribaga üleval EI SAA kommenteerida...

maqrada ütles ...

"jumal annab, ... võtab"
veel eile vanaemastaatuses töökaaslane asusu täna hommikul lohutama oma noort tütart kelle last tabas öösel hällisurm, nähes ilmaelu vaid kuu. aga ilmelt parem üritada kui vanapeeru komber kudrutada. need asjad pole meie käes, ka kõige parema tahtmise korral. lihtsalt meeldetuletuseks.

M@tleena ütles ...

Reproduktiivsus on muidugi instinkt -põhivajadus. Samas kui Märt mõtleb sellele, et tahab olla paljulapselise perekonna isa, ma mõtlen hoopis sellele kas on üldse kohustuslik lapsi sünnitada.

Piibel muidugi ütleb, et inimene peaks olema viljakas. Aga kas see käsk kehtib veel praegusel ajal? - maailm on ju ülerahvastatud. Mina isiklikult arvan, et maailm saab hakkama ka ilma minu geenideta.

m2rtsaar ütles ...

viimased kaks kommenteerijat võivad muidugi tunda, et mina neid vanadeks peerudeks nimetasin. peaksin olema delikaatsem. aga võtke seda väljendust kui minu eneseväljendust...

1. nõustun Matleenaga globaalses mõttes.
2. eestlasena kindlasti mitte.

aga nüüd, kes on öelnud, et maailmas oleks piisavalt häid lapsi?

või kes ütleb, et me teeme ainult selle praeguse maailma viljakaks? elud, mille loomisest osa võime olla, lähevad tegelikult ju sellest maailmast ja surmapiirist edasi?

(mõned lähevad Benny Hinni kuulama, et imesid näha. minul piisab sünnitusmajja minemisest)

aitäh, et lugesite kommenteerisite! ikka läheb mulle ka korda see, mida teie ütlete mõtlete, ka tunnete.