teisipäev, 1. mai 2007

Minu aja kangelased

Veel enne kui teen järgmise postituse sarjast - Jõgeval kogunes üle 500 noore! - olgu toodud ära mõned fotomeenutused möödunud nädalavahetusest. Eesti lootustandvamaist ülistusmuusikuist, breiktantsu omapärastest poosidest ja loomulikult... loomulikult sellest, kuidas terve mass vajus Jõgevale laiali (& kogu linnapilt muutus).

Andrus on mees. Ta on tegija. Ta julgeb seista õige eest. Mees on tohutult musikaalne, mäletab absrudselt lihtsalt laulusõnu. Ega unusta!
Ma kohtasin Andrust 5 aastat tagasi. Ta vaatas, et ma teen tänaval video ja küsis, kas tema saaks ka sees olla... Sest Andrus on Andrus.
Peale selle - tal on oma blogi.
Aitäh sulle Andrus, et sa nõnda ustavalt oled teenimas meie põlvkonda! Sa oled võitleja!

Daniel on mees. Ta on samuti tegija. Läänelikku kultuuri tundes, mõlema mandri verd omades, mõistab ta juhtida läbi cooli kultuuri risti juurde...
Ma kohtasin Danielit 10 aastat tagasi. Vist oli nii ammu. Me olime siis mõlemad pisikesed, istusime memmede vahel toolidel. Tema tuli Ameerikast. Mina olin Eestist. Mõlemal suured perekonnad.
Nüüd aga teenime Jumalat koos. Ühes kirikus. Aitäh sulle Daniel, et läbi kõigi nende aastate oled mulle andnud lootust, et ka Eestis võib olla minu kõrval mehi, kes usuvad lõpuni Jumalat! Sa oled võitleja!

Timo on mees. Kaalub 97 kilogrammi. Tõeline tegija. Multiandekas video-, aiandus- ja tantsukunstnik, ent kogu oma potentsiaali valas viimasel nädalavahetusel välja just kitarri. Ta on hakanud tulistama südamega!
Ma kohtasin Timo 2 aastat tagasi. Siis oli ta kõigest üks trefnerist, konkurent minu kui eliitkooli härmakale. Nüüd aga oleme vennad. Imelik, aga tõsi.
Timo peab nii inglise kui eestikeelset blogi. Ja ma olen talle lõppemata tänulik, et ta on loobunud oma elust, et see uuesti leida. Respect! Sa oled võitleja!

Pärnu ja Tallinna meeste rühmitus. Nimega Band of Brothers. Neil on komme hüpata.


Ebaratsionaalselt valus tants... Aga ikkagi ilus vaadata.

Nüüd siis suurprojektist Jõgeva puhtaks!

Mu meelest pole see naljaasi, et 51 missioonitundega noortegruppi on üks hetk laupäeva hommikul Jõgeva linnas ja liikvel. Siis kui kärbsed veel magavad... ja muudkui valguvad üle linna. Eri projektipaikadesse laiali ja teevad mustade kilekottidega oma tööd. Ilma et üle-eestiline meedia seda isegi viitsiks kajastada.

Meego Remmeli (Allianssi presidendi, KUSi endise rektori ja Salemi pastori) tütar Laura Remmel. Minu väikene vend Harri.


Kõik on purgis!

Fotograafiks oli Valdur (vt veel pilte).

Samal teemal:

(I Värske õhu igatsus! - "Jõgeval kogunes üle 500 noore!")

(II Paha hais välja! - homme)

(III Lase ennast õhku! - ülehomme)

8 kommentaari:

Maria ütles ...

Looduses on kõik tasakaalus. Kui ühed lõhuvad siis teised koristavad. Kui ühes kohas õhutatakse vaenu siis teises kohas levitatakse armastust.
Kas armastus ongi jumal?

Ants ütles ...

Kallis vend Märt... ma tänan Sind selle südamliku austusavalduse eest!
Ega sa isegi parem pole :D
Tänan Sind samuti selle aastatepikkuse sõpruse eest ja, et Sa oled suure südamega teenija.
Sinuga kõrvuti on seda elu-võidujooksu ALATI lust sörkida!
Armastan Sind Vend!!!

Ott ütles ...

Kui naljakas, kui see ka pole, siis see Jõgeva koristamine rõõmustab mind, sest ma olen ise üle 10 aasta aastas 3-4 korda käinud koristamas.

Terve perega oleme olnud pikemad aega skaudid ja sealt on olen saanud palju mõtteid ja põhimõtteid, samuti toredaid inimesi, tegelikult osa minu elu ongi skaudirada käinud ja elamusi olnud.

Aga Märt, sa tead, üks asi on näha inimesi läbi blogi, teine asi on näha inimest reaalselt. Need on kaks erinevat asja. Paratamatult jäid kõik mulle nimeks ja pildiks.

Aga mulle meeldib, et neil kõigil on eesmärk. Mõte, et olla. See on üks väärtuslikuimaid asju.

m2rtsaar ütles ...

Maria, üks Johannes kirjutas jah nii, et Jumal on armastus. Ametlikus allikas. (vt http://www.piibel.net/?q=jumal+on+armastus&cs=ISO-8859-1)
- Aga ta on ka isiksustav. Sellest ka see Taevase Isa ja suhtejutt, mida mulle meeldib teile jagada.

Andrus, aitäh!

Ott, rõõm on jagada ühiseid väärtuseid! Aga kui sind huvitab inimene reaalselt, peab tulema mõnele üritusele:=) (nt going up see nädalavahetus Vanemuises). Siis hakkavad nimed, pildid ja võib-olla ka muud mõtted kokku minema...

m2rtsaar ütles ...

väike täpsustus postitusele:

osa fotosid on tehtud ka Viljar Roosimaa poolt. Aga linkida ma veel teda ei saa, teeb veel galeriid.

Ott ütles ...

Märt, ära unusta, et laupäeval on ka inglis keele riigieksam ;)

Maria ütles ...

Elu on kummaline.. aga ilus.. :D

Liis ütles ...

Jõgeval koristades oli minu grupis alguses üle 20 inimese. Kõik oli tore. Aga siis järsku oli meid koristamas ainult 5. Kõik see muutis natuke kurvaks, sest ma pean tõdema, et meie grupp koristas sellest osast, mis antud ainult 1/4.