teisipäev, 24. juuli 2007

Kuidas olla produktiivsem (+7)

Tehase linditöö on mulle õpetanud mõned printsiibid. Noppisin neist 7 magusamat marja välja, et ka lugejat aidata töökeskkondades... kohtades, kus tavaliselt ollakse pahased enda peale, sest ei olda piisavalt produktiivsed.

1. Iga liigutus maksab

Sellele põhimõttele ehitati hiljuti üles kogu KWH tehase palgasüsteem. Keskmiselt tõstis see töötajate palka +2,5eurot/tunnis.
Aga kujutate pilti, tehase produktiivsus kasvas 50%! See teadmine motiveerib nõnda palju, et 6 tunniga tehakse ära see töö, mis varem tehti 8 tunniga... Sest iga liigutus maksab.

2. Ebakindlus ei tasu ära

Mida ebakindlam ma olen, seda rohkem vigu ma teen. Olen mitu toru viltu ja krobeliseks saaginud, sest pole kindel, kas kõik on õige. Ebakindlus paneb tegema poolikuid liigutusi. (Ühtlasi on see põhjus, miks inimesed teevad rohkem vigu siis, kui keegi - näiteks boss - neid jälgib.)

3. Puhkepausidel saab puhata

Kui ma pausi ajal istumisest keeldun, sööki söön kiirustades ja ruttan tagasi lindile, siis töömeeleolu kaob 2-3 korda kiiremini ära, kui siis... kui ma olen teinud korraliku 30minutilise pausi, kus puhunud kellegagi juttu, lugend lehte, joonud kohvi ja loomulikult käinud blogis, ning lugenud teie kommentaare.

4. Kvantiteet motiveerib
Iga kord kui ma näen, et traktor peab tulema jälle mu täidetuid lavasi ära viima - nii et traktorijuht peab pedaali litsuma - lisan törtsu hoogu veel juure.

5. Kvaliteet inspireerib

Iga kord kui ma juhuslikult teen mõne liigutuse, mis lisab torujupile puhtust ja elegantsi, püüan juhuslikkust korrata. Toru on ju minu looming.

6. Mõttes liigu kiiremini

Rutiinse töö peal on võimalus mõelda sama palju kui tänaval kõndides. 50 kruvi keerates saab mõelda näiteks sellele, kust tuua uus lava, kas tee peal saab metallilõikuri prillid haarata ning isegi seda, kuna oleks kõige parem kellaosuteid tsekata.

7. Sinu torudest ehitatakse maailm
See on kõige tähtsam printsiip. Sest kui sa seda ei usu, siis otsi parem teine töö. Minu torudest ehitatakse maailm.

Olen nende väikeste nippide ja torude keskel kuni selle hetkeni, mil Tartu puud muutuvad ilusaks.
Head tööd!

4 kommentaari:

Maria ütles ...

EU torunormid, Eno, (30/04/2007 16:22)
Toru tehakse pikast august, mis ümbritsetakse metall- või plastkestaga.
Toru auk ja toru kest peavad olema ühepikkused, et auk torust välja ei ulatuks.
Toru sisemõõt peab olema välismõõdust väiksem, vastasel juhul jääb auk väljapoole kesta.
Torus on tarnimise ajal õhk, mis hiljem asendatakse muuga - vesi, aur jne.
Metalltoru tarnitakse ilma roosteta. Roostega kaetakse toru töömaal. Mõned torutarnijad katavad torud roostega juba oma laos ja nii säästetakse töömaal aega.
153 m pikkuste ja pikemate torude kummalegi otsale kantakse tekst "Pikk toru", et kõik teaksid, et tegemist on pika toruga.
3,2 km pikkustele ja pikematele torude kantakse tekst "Pikk toru" ka toru keskele, et ei oleks vaja kõndida toru teise otsani kontrollimaks, kas tegemist on pika toruga.
Torunurkasid tellides tuleb märkida, kas nurk on vasak- või parempoolne, üla- või allasuunaline. Vastasel juhul võib juhtuda, et torunurk paigaldatakse valesti.
Torusid tellides tuleb märkida, kas tegemist on tasase maa, vastumäe või allamäe toruga. Kui allamäe toru ajada segamini vastumäe toruga, hakkab nt. vesi vales suunas voolama.

Ma lihtsalt pidin selle siia panema..
Muide see on leitud siit:
http://www.cv.ee/forum/forum.php?fd=64&action=view&thread_id=3508

Maria ütles ...

http://www.cv.ee/forum/forum.php?fd=64

m2rtsaar ütles ...

naljakas.
aga kyll ma kunagi sulle vastu teen!

Maria ütles ...

icic ;)