reede, 13. juuli 2007

Tööhobuse 13. reede

Tänase päeva lõikasin jälle Jussisid pooleks. Need on sellised vigurmakaronisarnased mustad torud, mida ma enam hullupööra ei armastagi. Sest tulevikus hakkavad nad mulle andma vaid 2,5 minutit per piece... ja kui nii, siis tööhobune, keda ma peeglist näen... peab minema teise sordi kaera peale.

Üks hetk tänasel lõunatunnil tehases juhtus nii, et kõik jäi vaikseks. Mõtlen, et ah - kõik sommid panid jälle kohvipausile. Ega oska minuteid vahelt lõigata.
Saen ja kruvin ja teibin oma torusid edasi. Siis aga muutub vaikus talumatuks... pole kuidagi harjunud. Üllatav, sest ka raadiost ei tule üle pika aja Cheri. Kus sa oled Cher?

Siis otsustan, et ah - proovin kõrvaklappe pähe. Vaat siis läheb õige vaikseks, ja kes teab - äkki leian sellest isegi mingi võlu. Nagu oleks kuskil mere ääres või koopas metsa sees... Või veel parem, ehk läheb see kokku minu Jumala-otsingu ja pisipalvetega, et ehk kogen tema ligiolu vaikuses paremini? Mõeldud, tehtud.

Mööduvad mõned tunnid. Ja tehas, ikka vaikne! Täielik anomaalia! Mul on mitu lastitäid Jussi-torusid valmis, aga ei mingit traktorit. Mu nurgakeses on juba ülemääraselt jusse! Kaua nad kohvi joovad?!

Eks ma võta kõrvaklapid peast, et mingitki häält kuulda ja töötan edasi. Möödub umbes tunnike ja siis jalutab mu juurde boss Miikka. Naeratab ja küsib "how long are you going to work?"

"Well. 4:30, as usual."

"No you are not." (ta teeb sellise ameerika filmist õpitud naeratuse)

"Why not?"

"Because there is noone in the factory. You cannot stay here. Its dangerous."

"That sucks. Where are they?"

Tuli välja, et reedeti - nagu ka laupäeviti - tõmbab siinne rahvas töölt minema (ka poelettide tagant). Minnakse paatidega suvilatesse, terveks nädalavahetuseks. Ja imelik on hoopis see, kes tehases on ja kõrvaklappe veel testida tahab.

Ühtlasi selgus, et järgmisel nädalal pean hakkama tegema õhtuseid vahetusi, ehk olema seal kuni südaöödeni. See tähendab seda, et päevas 10 tundi tööd ja neljal päeval Gretat ei näe. Seda kuuldes lakkasin ma kaerale mõtlemast.

On olulisematki.

5 kommentaari:

Maria ütles ...

Esiteks- tunked sobivad sulle
Teiseks- hobune on nummi
Kolmandaks- mõtle neiule kelle kutt just sõjaväkke läks ja nad näevad alles oktoobris... (siis pole 4 päeva eriti pikk aeg)

m2rtsaar ütles ...

Jah. kui nii mõelda, on kõik mycke bra.

Imelik, kuidas inimene on suunatud (ka oma tunnetega) oma mõtetest.

Ants ütles ...

Härra Saar! Äkki kirjutad mulle kuidas edeneb... tead kül mis =) Telefoni teel sind kätte kahjuks ei saa =)

m2rtsaar ütles ...

just saatsin sulle kirja. naljakas, me m6tleme samal ajal, samadest asjadest:)

Ants ütles ...

aga see ongi sõprus =)